У ковельській мерії обговорили проект бюджету на 2017 рік

18 Грудня 2016, 12:42
1690

На засіданні громадської ради міський голова Олег Кіндер коротко підбив підсумки року, що минає, і зосередив увагу присутніх на проекті міського бюджету на 2017 рік.

Як він зазначив, роботу над фінансовим документом Ковеля уже майже завершено. З бюджетними напрацюваннями всі бажаючі мають змогу ознайомитись на офіційному сайті міста, - повідомляють у мерії.

Більш детально про проект бюджету розповіла начальник  фінансового управління Валентина Романчук. Зокрема, Валентина Олександрівна повідомила, що зміни  до Бюджетного кодексу передбачають, що  утримання приміщень загальноосвітніх навчальних закладів та їх технічного персоналу, оплата комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я та освіти тепер буде  проводитись за кошти місцевих бюджетів.

За словами міського голови Олега Кіндера, це серйозне навантаження для міста на 2017 рік. Адже, на ці потреби додатково необхідно на охорону здоров’я – 9 мільйонів, на освіту – 27 мільйонів гривень.

У нинішньому році для закладів освіти та охорони здоров’я було виділено понад 15 мільйонів гривень. За ці кошти вдалося провести необхідні ремонтні роботи, закупити сучасне обладнання. Надалі фінансові ресурси доведеться в основному використовувати на оплату енергоносіїв та комунальних послуг.

Далі Валентина Олександрівна зупиналась на бюджеті розвитку 2017  року. За попередніми підрахунками він становитиме близько  п’ятдесяти мільйонів гривень.

Значні кошти заплановані на благоустрій міста та поліпшення його інфраструктури. Зокрема, на капітальний ремонт доріг – 15 млн.100 тис.грн,  капітальний ремонт ліфтів – 800 тис.грн, реконструкцію котелень – 4 млн. 500 тис.грн., реконструкцію народного дому «Просвіта» - 3 млн. 700тис.грн, модернізацію вуличного освітлення – 2 млн.800 тис. грн.

Також місто зберігає всі Програми, що діяли у нинішньому році. З-поміж іншого школярі перших-четвертих класів будуть забезпечені безкоштовними сніданками. Від оплати за харчування звільняються діти із соціально незахищених родин.

У членів громадської ради було ряд запитань та пропозицій до представників міської влади.

Федір Жунке ініціював найближчим часом провести капітальний ремонт тротуарів та дороги на вулиці Незалежності.

Олег Олексійович повідомив, що є сподівання на перевиконання бюджету розвитку і вирішення цього  питання буде одним із першочергових.

Схвально оцінив Петро М’якота влаштування у нинішньому році вуличного освітлення на вул. Ватутіна. Також він вважає, що необхідно продовжити хорошу справу із облаштування набережної, але  з іншого боку водосховища.

Член громадської ради при міській раді Олександр Мінько теж долучився до розмови. Зокрема, його цікавило, чи передбачено фінансову  підтримку учасникам АТО, сім’ям загиблих у проекті бюджету на 2017 рік. Він отримав позитивну відповідь. Відповідні програми, які діяли в нинішньому році, продовжать працювати й надалі, по ряду пунктів кошти будуть збільшені.

Також   він запропонував тісніше співпрацювати з  інвесторами у плані благоустрою. Як поінформував міський голова, будівельні компанії, які зводять житло в Ковелі, виконують усі взяті на себе зобов’язання і здійснюють ряд додаткових робіт на благо міста.

На завершення зустрічі Олег Олексійович подякував усім за роботу,  активну громадську позицію.

Також він повідомив, що буде підготовлене розпорядження про зміни у складі громадської ради при міському голові, бо кілька активістів вирішили  не продовжувати членство  в дорадчому органі, натомість  є ряд ковельчан, які хочуть у ньому працювати.

Коментарі
18 Грудня 2016, 19:21
Обговорили бюджет..... І порахували майбутні відк@ти....
18 Грудня 2016, 19:47
З якою громадською радою обсуждав бюджет Кіндер? Є законно обраний дорадчий орган - громадська рада при міській раді, яка створювалась з ініціативи Кіндера. Якщо не підводить мене память, то головою ініціативної групи по створенню громради був Конащук. Громадські активісти офіційно до якоїсь там дати здавали документи, а потім були перші збори на яких було обрано громадську раду. Громадська рада при міській раді внесла зміни до Положення про Громадську раду, яке було погоджено юридичним відділом, постійною правовою комісією, затверджено сесією і все підписано Кіндером. Але склад цієї громради не влаштовує Кіндера, а особливо її голова, а тому він відверто ігнорує створений ним же дорадчий орган. Громадська рада при міському голові - це така собі фейкова громрада, кишенькова, в якій люди якимось чином залежні від Кіндера. Нікого не замучила совість що рік не збирались на збори, що громрада фактично припинила свою діяльність перший раз у грудні місяці минулого року, як така, що сплинув дворічний термін існування, як така що закінчилась каденція міського голови і почалась нова, а отже, міський голова замість оновлення складу громради при міському голові, ініціював створення громради при міській раді, і нарешті - громрада не збиралась на збори - більше року. Кіндер не зміг би ігнорувати роботу громради без допомоги отих кишенькових "членів", які зголосилися зібратися раз в рік щоб допомогти Кіндеру вигребти перед Ю. Тимошенко. Але перед кочельчанами не вигребе. А Вельмі - ГАНЬБА!
19 Грудня 2016, 18:16
Кіндер це злодій
21 Січня 2017, 12:47
А ЩО ОСОБИСТО У ВАС ВКРАВ КІНДЕР? ЗГЛЯНЬТЕСЬ НА СЕБЕ.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39