Ковельські громади отримали на 70% більше податку на нерухомість

23 Жовтня 2019, 18:00
Волинські громади отримали майже в півтора рази більше податку на нерухомість 1144
Волинські громади отримали майже в півтора рази більше податку на нерухомість

На Волині за підсумками трьох кварталів цього року сплатили 76,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Сума спрямованого до бюджетів громад податку на нерухомість на 46% перевищує аналогічні показники минулого року. Інформує Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Найвищий ріст надходжень податку на нерухомість нині фіксують на території Турійського району – на 89% більше проти аналогічного періоду торік,  у місті Луцьку – плюс 72% до минулорічних надходжень, а  також на території Ковельського району – плюс 71% проти січня-вересня минулого року.

«Майнові податки займають вагоме місце у структурі надходжень місцевих бюджетів. Зокрема, ріст сплати податку на нерухомість свідчить про якісний аналіз та опрацювання інформації волинськими податківцями щодо бази оподаткування та джерел надходжень. У взаємодії з органами місцевого самоврядування волинські податківці мають можливість  залучати всі наявні резерви та на належному рівні забезпечувати адміністрування. В підсумку – бюджети громад отримують передбачені законом кошти», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Оскільки майнові податки належать до бюджетоутворюючих платежів місцевих громад, саме своєчасно отримана і опрацьована інформація дозволяє громадам залучати кошти від оподаткування майна, – наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області. При потребі, фахівці органів ДПС проконсультують кожного власника нерухомого майна та представників органів місцевої влади щодо особливостей оподаткування.   

 

Довідково:  

У Центрах обслуговування платників, що працюють при державних податкових інспекціях області,  кожен громадянин чи представник бізнесу може отримати фахову консультацію щодо особливостей оподаткування, а також провести звірку з базами даних органів ДПС.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024