У Ковелі діє виставка коренепластики

25 Жовтня 2019, 10:27
Володимир Філіпчук 1992
Володимир Філіпчук

У виставковому залі культурно-просвітницького центру діє виставка коренепластики.

Свої роботи представив талановитий майстер з Любомля, журналіст, письменник Володимир Філіпчук, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Персональні виставки виробів з коріння та гілок Володимира Філіпчука уже експонувалися у Волинському краєзнавчому музеї, Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, Волинському обласному науково-методичному центрі культури, Культурно-археологічному центрі «Пересопниця», Шацькому лісовому коледжі, Любомльському краєзнавчому музеї.

Коренепластика – це особливий вид мистецтва. Уже готовий виріб має двох авторів – природу, яка створює початковий матеріал, що має незвичайні форми, химерні вигини, нарости, і людину - майстра, який додає до коренів кілька штрихів та формує певний сюжет.

Казкові персонажі, фігури різних птахів та тварин, алегоричні композиції і навіть автопортрет можна оглянути на виставці. Володимир Філіпчук, як майстер, з іронією ставиться до політичної «кухні», олігархів, голослівних людей та висміює їх у своїх роботах, а голови вовка та кабана своїми хижими пащами наводять страх на глядачів.

 





 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024