Ковельська міськрада дозволила приватизувати в центрі міста стару будівлю

25 Жовтня 2019, 15:00
Стара будівля у центрі Ковеля 6603
Стара будівля у центрі Ковеля

Депутати пересварилися під час обговорення подальшої долі об’єкта комунальної власності.

На сесії Ковельської міської ради, яка відбулася 24 жовтня, депутати розглядали зміни до попереднього свого рішення від 27 грудня 2018 року № 46/72 «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності м. Ковеля, що підлягають приватизації» через пропозицію доповнити цей перелік будівлею поліклініки центральної районної лікарні, площею 202,2 кв.м, для її подальшого продажу на аукціоні.

Будинок зведений на межі 30-х років минулого століття і не є пам’яткою архітектури.

 


 

За словами депутата Ігоря Пініса, то є цілісний архітектурний ансамбль разом із пам’яткою архітектури – центральною будівлею поліклініки.

«Ця будівля пережила Гітлера, пережила Пілсудського, пережила Сталіна і, я так розумію, не переживе цієї каденції», – наголосив він.

Ігор Пініс процитував депутатку Волинської обласної ради Валентину Касарду з «Батьківщини», яка нещодавно заявила: «Питання збереження майна громади для мене принципове, бо на власному досвіді переконалася: занедбані об’єкти можна підняти навіть з руїни і зробити їх ефективними та сучасними». На думку Пініса, «це, напевно, якісь дві різні «Батьківщини» – Ковельська і обласна». Мовляв, одні хочуть відновити комунальне майно, а інші – ні. Він стверджує, що оренда даного приміщення може приносити для громади міста 30-50 тисяч гривень щомісяця, і що «люди шоковані подальшим продажем будівлі».

«Я би просила взагалі за продаж комунальної власності не голосувати, тому що у нас в місті вже немає… вже скоро Кіндер все продасть. Я би просила щось лишити для громади», – попросила депутатка Галина Стасюк.

Секретар міської ради Віра Федосюк зауважила, що у міському відділі культури в списку пам’яток спадщини цього приміщення немає, бо воно «сучасне, побудоване не так давно». Зі слів Віри Іванівни, в Ковелі є багато комунальних об’єктів, які розвалюються. А кошти, де брати, що їх полагодити? Відділ по управлінню майном комунальної власності впродовж трьох років намагається здати цю будівлю в оренду, але бажаючих немає, тому й виникла необхідність її продажу, бо на ремонт необхідні значні кошти. Будівля не опалюється і ще більше руйнується.

«Ви вже скоро все продасте! Лишить щось нащадкам! Нащадки побудують. Скільки можна продавати?» – нарікала Галина Стасюк.

Ігор Пініс хотів прокоментувати виступ Віри Федосюк, але мера міста Олег Кіндер не надав йому слово і поставив проєкт рішення на голосування, яке депутатський корпус дружно «провалив». «За» було лише 13 голосів.

По ходу сесії депутати «завалили» ще кілька проєктів. Настрій у президії був пригнічений. Віра Федосюк попросила Олега Кіндера оголосити перерву та спішно залишила сесійну залу, очевидно, для скликання «підмоги» тих депутатів, які були відсутні. І дійсно під час перерви до зали прийшли два «нових» депутата, один з них Юрій Оксенюк від «Батьківщини». Віра Федосюк двічі підходила до нього і щось говорила. Коли сесія відновила роботу, то Оксенюк, попросивши слово, запропонував переголосувати «провалені» проєкти. Це викликало шквал обурення в Ігоря Пініса.

«Шо ти кричиш? Сядь! Не пінься! Пінися тут…», – грубувато мовив Оксенюк до Пініса.

«Ти рот закрий!» – відреагував той.

Депутати повернулися до розгляду «провалених» проєктів. Ігор Пініс заявив, що чітко прослідковується зацікавленість певних посадових осіб міської ради в тому, щоб даний об’єкт був приватизований, що була перерва під час якої влада покликала «нових» депутатів, які не мають права вносити пропозиції щодо переголосування проєктів, коли їх в цей час взагалі не було на сесії. Віра Федосюк заперечила подібне твердження Ігоря Пініса.

«Те що ви собі придумали… От ви з вашим депутатом Стасюк живете в якомусь такому не визначеному світі за своїми якимись законами», – дивувалася вона, чомусь сказавши про Галину Стасюк в чоловічому роду.

Депутат Сергій Кошарук відзначив патріотичність Ігоря Пініса, але вказав, що той помиляється щодо ситуації з будівлею, яку для міської громади вигідно продати.

Цього разу більшістю голосів депутати дали «добро» на приватизацію об’єкта комунальної власності.

Коментарі
25 Жовтня 2019, 20:15
Шкандаль
25 Жовтня 2019, 20:16
і оприлюднять хто купив і звідки взяв гроші?
25 Жовтня 2019, 20:20
Коцовят Галю підставив.Сказав що йде з сесії ,Галя з ним пішла а він повернувся.Джентельмен??
25 Жовтня 2019, 21:46
Жидо-кіндер ніяк не наїсця. Гнати такого обормота в шию
25 Жовтня 2019, 23:13
От і понятнинько, що Оксенюк і приватузує ту будівлю.<br/>Не гризся б він так, якби не за своє??!!<br/>Хіба мало собі &amp;quot;відкрамсав&amp;quot; від міста за період депутатства?
26 Жовтня 2019, 10:45
А чому коментарі не додаються?
26 Жовтня 2019, 14:31
Я хочу приватизувати?<br/>Мені дадуть? Чи тільки Оксенюку? Чи тільки Вірці? Кіндеру? Ще кому?
26 Жовтня 2019, 16:34
Може хтось знає що ще можна продати ?
27 Жовтня 2019, 03:11
Сама хитра була з депутатів від БЮТ Валька Дубій- та що порубала дітям мяча
27 Жовтня 2019, 13:54
Цей єврейський обрізок давно треба було вже приватизувати і відкрити в ньому ресторанчик в ретро-стилі.
27 Жовтня 2019, 21:05
Кукукнутий, ти де? Бачиш, яке неподобство коїться? Луди глотку, твоя тема!
28 Жовтня 2019, 00:11
Та ніхто не каже що не треба приватизувати. Але чому це можуть зробити тільки ті хто при владі????
28 Жовтня 2019, 12:31
А що, в когось є більше грошей, ніж у тих, що при владі?..
28 Жовтня 2019, 18:22
будівлею поліклініки центральної районної лікарні, площею 202,2 кв.м, для її подальшого продажу на АУКЦІОНІ.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024