Ковельчани мають знати: в чому полягають  переваги монолітно-каркасного будівництва

02 Листопада 2019, 14:45
Вперше на Волині саме за такою методикою зводяться будинки в ЖК «Варшавський» у Ковелі 3122
Вперше на Волині саме за такою методикою зводяться будинки в ЖК «Варшавський» у Ковелі

Допоки не винайшли бетон, усе будувалося з цегли. Цегла дійсно була непоганим матеріалом щодо теплопровідності, але щодо міцності і довговічності, то вона сильно поступається бетонам високих марок.

Більшість будинків, які валяться сьогодні, саме із цегли. Вони не витримують випробування часом і руйнуються не тільки від землетрусів і природних стихій, а й від довгого   терміну служіння та простих механічних ушкоджень (підшив фундаменту, тріщини в стінах, протікання дахів).

Такі загрози не страшні монолітам, бо в більшості будуються на суцільній (60-100 сантиметрів) фундаментальній плиті, а каркас зав’язується павутиною арматури і вливається бетоном високої марки, що робить його дуже міцним (звісно ж вони дорожчі).

Особливою якістю характеризуються будинки, збудовані за методом тунельної опалубки. Ця суспільно зав’язана арена нагадує бджолині соти: конструкція міцна і стійка до будь-яких пошкоджень.

 Ця конструкція є суцільною, адже стіни і перекриття зав’язані між собою арматурою і кожна стіна стає несучою і додає надійності будинку. До речі, вперше на Волині саме за такою методикою зводяться будинки в ЖК «Варшавський» у Ковелі. А в Одесі за допомогою цієї технології будують 25-поверхові і вищі хмарочоси.

Щодо упередженості, що цегла «тепліша і екологічніша», то значну фору їй дає газоблок, який по екологічній чистоті зовсім не поступається їй, а по теплопровідності набагато ефективніший. Блок товщиною 45 сантиметрів замінює три 25-сантиметрові цеглини. У ефективності газоблоку переконалися і будівельники приватних будинків. Все частіше можна побачити на окраїнах міст симпатичні біленькі особняки з газоблоку.

Звісно, монолітно-каркасне будівництво значно дорожче за цегляне, але, як завжди : якість і надійність має свою ціну.


 

Коментарі
02 Листопада 2019, 19:11
Цегляні будинки стоять сотнями років і ще не одну сотню простоять, бо тоді цеглу робили на совість. А сучасна цегла - халтура, труха, тому й поступається бетону...
03 Листопада 2019, 22:37
У кожних будинках є свої плюси і мінуси і судити тільки по довговічності неактуально.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром