У Ковелі удосконалили приміщення для дитячих занять хореографією та спортом

04 Листопада 2019, 11:26
5557

У Ковелі вирішили проблему із приміщенням для дитячих гуртків.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Як розповідає директор закладу Михайло Пірожик, окрім двох танцювальних колективів у них є театральна студія і деякі спортивні секції. Раніше їм для репетицій та тренувань були доступні два зали — танцювальний  і спортивний. Тож виникали певні незручності, адже кількість груп збільшувалась. 

«Приємно, що нас зрозумів міський голова Олег Кіндер та його заступник Ігор Прокопів. Були виділені необхідні фінансові ресурси, розроблена проєктно-кошторисна документація», - зазначив директор «Просвіти».

Капітальний ремонт провели у приміщенні на другому поверсі. Його зонували, розділивши на три повноцінні частини. У двох з них повністю замінили підлогу, змонтували перегородки, зробили сучасне освітлення. 

Також облаштували роздягальні для хлопчиків і дівчаток та встановили відеоспостереження, вентиляцію.

Зокрема, в одному з залів діти освоюють мистецтво кіокушкинай карате. 

«У нас займається майже 120 дітей. Раніше був доволі сірий зал, прохолодно. Ми дуже вдячні всім, хто доклав зусиль для його перебудови. Стало набагато комфортніше. А так, як до у нас приходять з п’яти років, світлий зал краще  фокусує спортсменів і це допомагає  нам у тренувальному  процесі», –  розповів інструктор Ковельської філії Волинської федерації Сергій Долінко.

Поруч свої перші кроки у танцювальній бальній кар’єрі роблять юні ковельчани. За даними Ковельської міськради, тепер група працює, не підтасовуючи ні з ким свої графіки.

«Навчаємо малечу, яка ще відвідує садок. Зараз у нас прекрасні  умови, паркет чудовий, на якому дуже добре дітям рухатись. Все супер. Ми задоволені», –ділиться враженнями тренер клубу бально-спортивного танцю «Модерн» Іванна Бешта.

Також у цей час по сусідству проходять заняття з кікбоксингу. Секцію відвідує майже сто спортсменів. Вони територіально були незалежні, тому у них замінили лише одну стіну, зробивши її дзеркальною, що візуально збільшило площу.  

У «Просвіті» є ще один танцювальний зал, в якому працює керівник клубу бального танцю «Модерн» Ігор Ткачук.

Він прийшов сюди вперше ще 18 років тому, коли все було досить у непривабливому вигляді. За даними Ковельської міськради, десять років тому приміщення для занять зробили повноцінним танцювальним залом із дзеркалами, відповідним світлом, необхідними снарядами. У цьому році його оновили: поциклювали підлогу, пофарбували стіни. 

«Дуже приємно, що народний дім «Просвіта» за останні роки зазнав таких змін. Батьки ведуть сюди дітей з великим задоволенням.  До мене приїжджали колеги з Луцька, Рівного, Львова. Вони заздрять і кажуть, що ми танцюємо в найкращому залі в Україні», – розповів Ігор Ткачук.

Зараз у народному домі «Просвіта» займається у гуртках та секціях понад пів тисячі юних ковельчан. 

1



1

1






 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024