Тижневик «Сім’я і дім» першим в Україні видав версію шрифтом Брайля

23 Грудня 2016, 12:27
1448

Перше періодичне видання, яке зможуть почитати незрячі і слабозорі, видав холдинг «CID MEDIA GROUP»  у партнерстві з ГО «Генерація успішної дії».

Пілотний примірник тижневика «Сім’я і дім» презентували 21 грудня під час урочистостей з нагоди 20-літнього ювілею видання. Він містить 10 текстів на 28 сторінках формату А4.

«Ідея зробити нашу газету доступною людям з вадами зору виникла тоді, коли у Луцьку з’явилася можливість видавати поліграфію шрифтом Брайля. Адже у Луцьку уже да місяці працює «Braille Studio», яку запустила місцева громадська організація «Генерація успішної дії» на кошти меценатів», – розповіла головна редакторка газети Наталія Пахайчук.

Тираж першого числа «Сім’ї і дому» шрифтом Брайля становитиме до 30 примірників і буде безкоштовно розповсюджений адресно, а також надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору. Фінансові витрати, пов’язані з друком газети, узяв на себе холдинг «CID MEDIA GROUP» у рамках корпоративної соціальної відповідальності бізнесу, а спеціалісти з ГО «Генерація успішної дії» виконали друк на власному обладнанні. Партнером проекту стала також і Волинська обласна друкарня.

«Це справді перша газета в Україні, де можна прочитати про життя людей, матеріали на актуальні теми. Адже досі незрячим були доступні тільки видання УТОСу шрифтом Брайля, які не відповідають інформаційним потребам сучасної людини. Щоправда, друкуючи книги та періодику на наявному обладнанні, ми дуже ризикуємо, бо воно не розраховане на великі тиражі. Тому, аби такі проекти продовжувалися, ми розпочинаємо збір коштів на брайль-бокс, який здатен за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля», – зазначив голова ВОО ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Вартість такого обладнання  (index braille box) становить 16000$. Тому ГО «Генерація успішної дії» звертається до меценатів і небайдужих громадян підтримати фінансово їхню ініціативу. Реквізити для перерахунку коштів: ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Довідково:

Холдинг «CID MEDIA GROUP» – один з найбільших на теренах Західної України та найбільший на Волині, який охоплює півмільйонну аудиторію. «CID MEDIA GROUP» – це тижневик «Сім’я і дім», журнал «Сімейний порадник»,  радіо «СІД-FM», Агенція медіа-технологій «СІД Інформ», інтернет-видання «Таблоїд Волині» та мережа гіперлокальних ЗМІ «Rayon.in.ua».

Волинський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» заснований в 2009 році, поширює свою діяльність у Луцьку й у Волинській області. Мета діяльності організації: реалізація і захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяння їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.

«Braille Studio» – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024