У сільській раді Ковельщини вирішили скоротити посади фельдшерів на 50%

05 Листопада 2019, 09:11
ФАП. Фото ілюстративне 3784
ФАП. Фото ілюстративне

На базі Ковельського МТМО 4 листопада відбулася нарада щодо функціонування ФАПів у населених пунктах Ковельщини та щодо інших актуальних питань медичного обслуговування населення у сільській місцевості.

Захід провели за участі заступника голови райдержадміністрації Аркадія Степанюка, голови районної ради Андрія Броїла, головного лікаря Ковельського МТМО Олега Самчука та профільних представників МТМО, начальника управління фінансів райдержадміністрації Світлани Карпюк, керівників органів місцевого самоврядування та окремих депутатів районної ради, повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Позаяк нині фінансування зарплатні працівникам фельдшерсько-акушерських пунктів поклали на місцеві бюджети, посадовці зібралися з метою врахування пропозицій громад щодо їхньої спроможності утримання ФАПів. Почергово представники органів місцевого самоврядування озвучили інформацію за своїми населеними пунктами: попередньо вивчивши думку депутатів сільської ради та населення загалом, проаналізувавши можливості місцевих бюджетів, в одній із сільських рад вирішили скоротити посади фельдшерів на 50%, в іншій – перевести фельдшера на неповний робочий час, але в більшості сіл ФАПи функціонуватимуть, як і раніше.

Окрім того, в МТМО наголосили на важливості повного охоплення населення підписанням декларацій, позаяк це – додаткові кошти Державного бюджету на медицину тієї чи іншої місцевості.

Проблемно також із забезпеченням медичними фахівцями сільських закладів медицини: над пошуком кадрів постійно працюють в медичному об’єднанні, однак, що стосується ФАПів, місцевій владі слід запропонувати вигідні умови, аби в село прийшов працювати медичний фахівець.

У результаті конструктивної розмови чи не кожен із учасників зустрічі погодився з тим, що на перехідному етапі реформування охорони здоров’я на місцевому рівні слід докласти максимум зусиль, аби зберегти ФАПи там, де це виправдано територіально, економічно, і є вагома потреба у населення. Тож і надалі спільно працюватимуть над цим.

Читайте також«Голоби зробили дуже багато по реформі охорони здоров’я», – експерт. ВІДЕО

Коментарі
05 Листопада 2019, 13:16
Хай хоч всі позакривають, все одно в людей немає чим платити за безкоштовні медичні послуги...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром