«Міськвиконком – не прохідна база, не базар якийсь», – мер Ковеля

05 Листопада 2019, 11:45
Ковельська міська рада 3926
Ковельська міська рада

У приміщенні Ковельської міської ради влада хоче посилити пропускний режим.

Ковельський міський голова Олег Кіндер отримав лист з міжрайонного відділу СБУ, в якому владі переконливо рекомендується посилити пропускний режим в адміністративне приміщення з метою виключення можливості безконтрольного переміщення осіб і недопущення внесення вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю і життю працівників. При цьому не обмежуючи громадян на вільний доступ до органів влади.

«Жарти жартами, але оці вроді би речі вони мають дуже серйозне місце саме по забезпеченню безпеки тих, хто тут працює. Тому що, як би Служба безпеки проводить навчання, там залишає пакети, інші речі, на які ніхто не звертає уваги. І сьогодні це як би навчання, а завтра ми ніхто не знаємо чим це може закінчитися», – сказав Олег Кіндер. 

Він звернувся до керуючого справами виконкому Володимира Бойка, щоб той провів додаткову роботу з диспетчерами, які чергують на першому поверсі адміністративної будівлі. За словами мера міста, треба завести журнал відвідувачів, тобто фіксувати всіх громадян, які приходять на сесії міськради та засідання виконкому, конкретно до чиновників.

«Є дуже багато людей, яких вони (диспетчери) просто-напросто вперше бачать, і з якимись клунками. Будь ласка, має абсолютне право спитати, чого він йде, до кого він йде, і з’ясувати певні моменти для того, щоб забезпечити безпеку працівників, які тут знаходяться. Тому що це приміщення – не прохідна база, не базар якийсь, а де працює дуже багато людей, і є дуже багато відвідувачів», – заявив міський голова.

Олег Кіндер доручив підготувати розпорядження щодо «ізоляції» третього поверху, де знаходяться кабінети перших осіб міста, а також зал засідань виконавчого комітету. На думку мера, третій поверх можна вже сьогодні повністю закрити для сторонніх осіб, а працівники виконкому мають електронні ключі до вхідних дверей на поверх, також варто було б поставити так звану «вертушку» на першому поверсі.

«Я не про жарти говорю. Дай Бог, щоб в нас і не було терористичних актів. Дай Бог, щоб таке було, але те, що відбувається в світі і в першу чергу ця безпека забезпечується саме нами», – застеріг Олег Кіндер.

До речі, на вході в адміністративну будівлю, у її коридорах та в залах засідань встановлені камери відеоспостереження, тому диспетчери мають можливість спостерігати за усіма відвідувачами та залишеними «підозрілими» пакетами.

Тема пропускного режиму в Ковельській міській раді – не нова. У листопаді 2017 року Олег Кіндер вже отримував з СБУ аналогічний лист. Тоді влада теж хотіла ввести пропуску систему.

Читайте також: У ковельському «білому домі» хочуть ввести пропускну систему

Нагадаємо, що вранці 13 листопада 2014 року працівників та відвідувачів ковельського «білого дому» екстрено евакуювали з будівлі після анонімного телефонного дзвінка про закладену в приміщенні бомбу. Тоді якраз відбувалося засідання виконавчого комітету міської ради. Вибухотехніки, які прибули з Луцька, бомби не знайшли. Казали, що дзвінок про «замінування» надійшов з окупованої території Донбасу.

Коментарі
05 Листопада 2019, 13:57
А в туалет куди ходити?
05 Листопада 2019, 15:02
А що міськвиконком це режимний обєкт?
05 Листопада 2019, 18:36
що, трудно вєртушку поставити? Може хоч ЖЕКівські алкашки перестануть в робочий час бігати по міській раді та подружок провідувати
05 Листопада 2019, 21:26
Тепер в білий дім просто так не попадеш. Тільки з хабарем!
05 Листопада 2019, 21:57
А школи теж як прохідний двір.<br/>Там треба теж встановити охоронців та відеоспостереження.
06 Листопада 2019, 11:00
Якщо в міськвиконкомі працює такий кіндер то базар на його фоні виглядає цілком пристойно.Коли цей чучмек навчиться нормально говорити?
06 Листопада 2019, 13:09
Якою буде такса за вхід в білий дім?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024