У Ковелі рятувальники розказали про безпеку продавцям піротехніки

26 Грудня 2016, 16:37
1737

Співробітники Ковельського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели інструктажі з правил безпеки у місцях реалізації піротехнічної продукції. Зокрема рейдова група побувала в одному з міських супермаркетів, де можна придбати таку продукцію.

Рейд відбувся 26 грудня, – повідомляють у прес-службі ДСНС Волині.

Рятувальники нагадали продавцям основні вимоги до зберігання піротехніки та акцентували увагу на забороні продавати такі вироби дітям. Актуальним був і тренінг із застування вогнегасника, оскільки у випадку позапланового спрацювання небезпечної продукції і як наслідок – виникнення пожежі, такі уміння украй важливі. Спілкуючись із реалізаторами, рятувальники закликали їх не забувати нагадувати про перестороги та основні вимоги до використання клієнтам.

Перед тим, як купувати салюти чи феєрверки, співробітники ДСНС рекомендували відвідувачам супермаркету ретельно ознайомитися з інструкцією, а також звертати увагу на маркування та терміни придатності, закликали обмежити доступ до небезпечних виробів дітей. Щоб запобігти травматизму, радили не носити таких предметів у кишенях, а запалюючи феєрверки, за жодних обставин не нахилятися над ними.

Зважаючи на умови сьогодення, рятувальники рекомендували потенційним покупцям узагалі відмовитися від використання піротехніки. 


Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024