Люблинецькій громаді повернули орендоване приміщення

14 Листопада 2019, 10:43
Оренда / Фото ілюстративне 2950
Оренда / Фото ілюстративне

Ковельська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області і позовом в інтересах держави в особі Люблинецької селищної ради до місцевого підприємця, аби визнати недійсним договір оренди майна й зобов’язати суб’єкт господарювання повернути орендоване ним нежитлове приміщення територіальній громаді.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Волинської області.

Прокурори з'ясували, що приміщення для надання послуг із мобільного харчування в селищі Люблинець надали в оренду підприємцю із порушеннями законодавства.

При укладенні договору оренди, усупереч вимогам Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Методики оцінки об’єктів оренди, суб’єктом господарювання не провели оцінку майна, яке здавалося в оренду, та відповідно неправильно розраховали розмір орендної плати, яка мала сплачуватися у місцевий бюджет.

Під час розгляду справи судом підприємець добровільно виконав вимоги прокуратури, відтак договір оренди розірвали, комунальне майно повернули у користування територіальної громади селища й суд закрив провадження у справі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024