У Ковелі сім'ї ветеранів АТО поділились враженнями від закордонної реабілітації

15 Листопада 2019, 16:33
2200

У Ковелі організували зустріч з сім'ями ветеранів АТО, які проходили духовну й психологічну реабілітацію у Боснії та Герцоговині.

Нещодавно сім''ї ветеранів бойових дій, які пройшли духовну, психологічну реабілітацію, поділилися своїми враженнями, отриманими емоціями та результатами оздоровлення. Про це повідомили на сайті Ковельської міської ради.

Чотири подружні пари з Ковеля завдяки благодійному проєкту «Рух за життя» побували на семиденному семінарі для подружніх пар у Боснії та Герцоговині, а саме у паломницькому містечку Меджугор'є. Супровід здійснювала спільнота «Світло Марії», яка вже не один рік працює у цьому напрямку.

На зустріч завітали очільниця проєкту Алла Семенюк, представники Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, отці церкви блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ  міста Ковеля Михайло та Петро. Захід був сповнений теплом та щирістю. Складалося враження, ніби за столом зібралась велика та дружня родина.

«Про що розповіли ковельчани? Дорога – далека та важка: автобусом довелося подолати не одну сотню кілометрів, пройти не один митний контроль. Але, повірте, це варте тих вражень та пережитих емоцій, які і донині переповнюють їхні серця.  Особисто, ще й досі прокручую у голові почуті фрази, вирази облич. Я так давно не бачила таких щасливих та сяючих людей!», – каже директорка Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Третяк.

Сім'ї, які побували на реабілітації, – особливі і мають свої історії, пов'язані з війною, свій біль, страждання та страхи. Тому кожен взяв для себе від поїздки все, чого не вистачало у серці, у стосунках, у поглядах.

Ось деякі фрази, що звучали під час зустрічі й найбільше вражають: «Ми стали розуміти один одного, стали ближчими», «Мій чоловік почав відкриватися мені і людям», «Потрібно молитися серцем!», «Коли давали обітниці один одному, по тілі бігали мурашки і ми плакали», «Ми не відчували втоми, лише легкість та душевний спокій», «Зрозуміли, що кожен день – це нові можливості», «Там всі люди посміхаються», «Важливо навчитися прощати один одному».

«На перший погляд, звичайні слова, але б ви бачили  очі цих людей! Енергія позитиву та світла наповнювала всю кімнату. Приємно, що благодійний проєкт «Рух за життя» надав таку дієву підтримку учасникам АТО та їх сім'ям, які стикнулися з проблемами внаслідок війни. Саме завдяки людям, які повірили у його ефективність, вдалося втілити проєкт у життя.

Тому ми ще раз від щирого серця дякуємо всім, хто долучився до доброчинної справи. Спасибі за витрачений час, за Ваші пожертви, за духовну підтримку! Дякуємо благодійному фонду Івана Омелянюка «Майбутня Волинь-Україна», міському голові Олегу Кіндеру, маленькій дівчинці Ані та її родині, які є прихожанами греко-католицької церкви, за проведений ярмарок зі збору коштів та тим Благодійникам, які побажали залишитися невідомими.

Ми разом принесли у сім'ї надію та світлу радість!» – йдеться у повідомленні.








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024