Знести у центрі Ковеля будівлю музею чиновники хочуть «руками» депутатів

20 Листопада 2019, 12:28
Музей 3822
Музей

У мерії запропонували затвердити на сесії міської ради перенесення історичного музею в інше місце.

На розгляд чергової сесії Ковельської міської ради, яка відбудеться 28 листопада, внесено проєкт рішення про переміщення комунального закладу «Ковельський історичний музей». Авторами документу є начальниця відділу по управлінню майном комунальної власності Вікторія Васінович та головна спеціалістка відділу культури Ірина Горблюк (після скандальної бійки у відділі культури начальниця Вікторія Савлук написала заяву на звільнення із займаної посади, – ред.).

Всю відповідальність за переїзд історичного музею та знесення будівлі в центрі міста виконавча влада хоче перекласти на депутатів.

У проєкті рішення говориться про переміщення музею в будинок на вулиці Степана Бандери, 18, де колись знаходився міський відділ РАЦС. Замовником виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт нового приміщення для музею має виступити відділ культури, а інвестором виконання ремонтних робіт – управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, місцева влада задумала дуже амбітну та дороговартійсну реконструкцію парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Крім знесення будівлі історичного музею, який влітку відзначив своє 30-річчя, хочуть демонтувати існуючий фонтан, натомість збудувати новий – пішохідний, а також перенести пам’ятник Лесі Українки, встановивши його за кілька десятків метрів – перед входом у парк.

Однак у вересні під час громадських слухань у Ковельській міській раді ковельчани забракували проєкт реконструкції центрального парку міста.

Коментарі
20 Листопада 2019, 14:44
Парк не вовк в ліс не втече! А краще спасіть Турію. На ті гроші купіть техніку углубіть та розширте її.
20 Листопада 2019, 16:11
Невже уКовелі немає більш нагальних проблем, які треба вирішувати? Недолуга влада, яка керує містом, думає тільки про ті проекти, де можна купу грошей вкрасти.
20 Листопада 2019, 16:56
Вікторія Савлук до бійки ніякого відношення не має. У тому ж приміщенні працювала не лише вона. і досі працюють інші люди. якщо би автор хоч поцікавився ситуацією, а не шукав сенсацію там, де її нема. Звільнення з роботи має зовсім іншу причину. співпадіння в часі - і не більше. якщо хоче писати про приміщення і депутатів - то хай пише. до чого тут приплітати тих, кого заманеться.
20 Листопада 2019, 17:50
У парку влада вкрала дуже багато землі. Оренда на землю під колишньою танцплощадкою закінчується у 2020 році, тоїсть, дуже скоро, а там планують відкрити кафе із столиками з боку бульвару, як у кафе &amp;quot;Казка&amp;quot;.<br/>А це ще хочуть вкрасти величезний кусок парку, знищити дерева, а продажні депутати проголосують і мабуть незадаром, бо все що вони незаконне підтримують, ясно що не просто так. У всіх є свої інтереси поки депутатствують.
20 Листопада 2019, 17:51
Та хоча б восени сітками виловлювали сальвінію плаваючу, якою кацапи заразили річку. Тим більше, що сальвінія їстівна для домашніх тварин.
20 Листопада 2019, 18:40
а що, Турія бере початок в кацапії? оТ НЕ ЗНАВ. мАБУТЬ ХЕРОВО ВЧИВ ГЕОГРАФІЮ У ШКОЛІ. а СТОСОВНО МУЗЕЮ, ВСЕ ПРОСТО. кІНДЕР З тОВСТИГОЮ НА КІНЕЦЬ КАДЕНЦІЇ ХОЧУТЬ ГРОШЕНЯТ ХАПНУТИ, ЩОБ ВИСТАЧИЛО ДО СКОНУ. оСЬ і замутили цю справу.
20 Листопада 2019, 19:24
Саьвінію не знищити тому, що це самозахист ріки від хазяїв котрі зливають брудну воду з своїх садиб. Не буде брудної води й сальвінія сама пропаде. А коли будуть розширяти берег то всі труби від садиб відкриються. Ось і вся боротьба з сальвінією не кажучи про очерет. А земельку зложити в кагати адже там глина й торф і через рік її почати продавати огородникам. Кращого добрива для огородів не знайти і волога буде затримуватись. Але тут є проблема: &amp;quot;кІНДЕР З тОВСТИГОЮ НА КІНЕЦЬ КАДЕНЦІЇ ХОЧУТЬ ГРОШЕНЯТ ХАПНУТИ&amp;quot;. На Турії багато не заробиш, а за парк добре хапнуть! Проблема Турії не в сальвінії, а в Кіндерові і депутатах!(
20 Листопада 2019, 19:56
Автор не писав, що Савлук має відношення до бійки. Так співпало, що вона звільнилася саме після бійки. То які претензії?
20 Листопада 2019, 20:00
Привокзалка наша корова і ми її доїмо
20 Листопада 2019, 22:26
Яку владу обрали, те і маєте. Тепер сопіть у дві дирки і терпіть. Терпили....
21 Листопада 2019, 15:03
Якби Турія брала початок в кацапії, то вона завжди була б заросла сальвінією і не тільки. А та гнида, що її заразила, добре знала географію.
21 Листопада 2019, 19:19
Кіндер наш мер
21 Листопада 2019, 20:22
Споруда, в якій знаходиться музей, справляє антиестетичне враження, її треба знести, а для музею знайти інше приміщення, наприклад колишній РАЦС.
22 Листопада 2019, 07:35
Більше нема куди гроші витрачати?
22 Листопада 2019, 14:30
Для музейних експонатів необхідні кабінети, які не мають грибків, світлі, з гарною вентиляцією, а такими можуть бути усі кабінети, розташовані на третьому поверсі ковельського білого дому.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром