У Ковелі вчилися ліквідовувати наслідки прориву тепломережі

20 Листопада 2019, 17:00
У Ковелі вчилися ліквідовувати наслідки прориву тепломережі 3102
У Ковелі вчилися ліквідовувати наслідки прориву тепломережі

У Ковелі відбулись навчання сил цивільного захисту з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня на об’єктах теплопостачання.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Навчання відбулося 20 листопада. За легендою на котельні КП «Ковельтепло» відбулося блокування роботи системи забезпечення стійкості газових котлів. У результаті події утворився паровий гідроудар, який призвів до руйнування теплової мережі та відключення від теплопостачання п’яти багатоповерхових будинків. 9 мешканців отримали опіки гарячою водою, 30 сімей потребують тимчасового відселення.

Під час навчань оповістили і зібрали посадових осіб міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та начальників спеціалізованих служб цивільного захисту міста.

Провели позачергове засідання комісії, на якому керівником ліквідації надзвичайної події призначили заступника міського голови, створили штаб з ліквідації НС.

Аварійно-технічна ланка КП «Ковельтепло» здійснила термінові заходи з пошуку місця пориву, визначення напрямку витоку теплоносія за допомогою спеціальних засобів. Для ремонту пошкоджених тепломереж залучили інженерну техніку.

Аварійна бригада газової служби забезпечила припинення постачання газу в котельню. Працівники пожежно-рятувальних підрозділів міста забезпечили евакуацію потерпілих.

Міська влада організувала тимчасове відселення 30 сімей з будинків без опалення в міський готель. Бригада служби медицини катастроф відпрацювала порядок надання медичної допомоги постраждалим з опіками.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучили 11 одиниць аварійно-рятувальної техніки та 40 чоловік особового складу спеціалізованих служб.

 









Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024