Ковельчан запрошують на заходи до Дня Гідності та Свободи

20 Листопада 2019, 18:00
Пам’ятник борцям за волю України 2475
Пам’ятник борцям за волю України

У Ковелі відбудуться заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи, Дня пам’яті жертв голодоморів.

Про це анонсується на сайті Ковельської міської ради.

21 листопада об 11.30 год. біля пам’ятника борцям за волю України, що на бульварі Лесі Українки, відбудеться мітинг-реквієм.

Ковельчан запрошують пригадати події Помаранчевої та Революції Гідності, віддати шану пам’яті загиблих героїв, патріотизму й мужності людей, які восени 2004 року та у листопаді 2013 — лютому 2014  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

У рамках заходу відбудеться поминальна панахида за Героями Небесної Сотні та полеглими за незалежність і суверенітет нашої держави під час проведення антитерористичної операції.

Після цього учасники мітингу покладуть квіти до підніжжя пам’ятника.

В історичному музеї діє виставка, де розповідається про участь наших співвітчизників у Революції Гідності.

До Дня  памяті жертв голодоморів у нашому місті відбудуться жалобні заходи. 22 листопада о 15.00 біля меморіальної стели «Хрест пам’яті жертвам більшовицького терору» розпочнеться мітинг-реквієм. Священники відслужать поминальну панахиду. До Хреста ляжуть квіти.

Цього ж дня у Ковельському історичному музеї  буде відкрито тематичну експозицію «Скорботна свіча пам’яті».

23 листопада о 16.00 год. ковельчан запрошують приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку». Прийти з вогником пам’яті до меморіальної стели або ж засвітити лампадку чи свічку вдома на згадку про невинно загиблих українців.

У цей день просять приспустити державні прапори з траурними стрічками та обмежити проведення розважальних заходів.

Коментарі
20 Листопада 2019, 22:26
а де ви побачили гідність? гідність- це коли кидають сім"ї і їдуть за кордон заробти копійчину, щоб прогодувати сім"ю. Гідність - це коли людина помирає в лікарні, бо немає грошей заплатити за лікування, гідність - це голи витирають дупу італійськім інвалідам за копійки.. І де ж ви побачили свободу, коли країною керують з посольства однієї з "дружніх демократичних держав".
21 Листопада 2019, 12:34
Че там укропы, у вас сегодня праздник? Как там трусы кружевные в гейропе покупаете? Кофе пьете в Венской опере? А, Рогулье
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39