Ковельська поліція півроку «маринує» справу про підробку документів

30 Грудня 2016, 12:46
2349

На початку квітня 2016 року депутати Ковельської міської ради заявили про махінації з документами на землю і корупцію з боку посадовців мерії.

Ковельчани Світлана Хімач та Олександр Гушинець, начебто як пільговики-«чорнобильці», просили надати дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок під приватне будівництво на пільгових умовах по вулиці Ватутіна. Автором проекту рішення став депутат Олександр Артишук, з партії «Сила людей». Депутат від «УКРОПу» Андрій Далека сказав, що на комісії обом заявникам було відмовлено на підставі того, що документи не відповідали дійсності.

На пленарному сесійному засіданні міськради депутат Галина Стасюк, яка теж представляє «УКРОП», спитала у міського голови Олега Кіндера: яким чином заяви Світлани Хімач та Олександра Гушинця на його ім’я, із штампами Центру надання адміністративних послуг, потрапили до Олександра Артишука, бо, за логікою речей, вони мали би надійти на розгляд та виконання у відділ земельних ресурсів міськвиконкому і автором проекту рішення повинен бути його начальник Вадим Логвінов.

Мер міста надав письмову відповідь, що заяви від Гушинця та Хімач були отримані спеціалістами ЦНАПу, офіційно зареєстровані та передані для розгляду до відділу земельних ресурсів і знаходяться там по даний час.

«За інформацією керівників даних підрозділів виконавчого комітету, оригінали заяв та доданих до них матеріалів не залишали межі службових приміщень Будинку рад», – зазначив Олег Кіндер.

При цьому Олег Олексійович вказав, що заяви та пакети документів від заявників через адміністраторів ЦНАПу напряму скеровуються до відділу земельних ресурсів, минаючи ланку «міський голова – заступник міського голови».

«Тому Ваші звинувачення на адресу посадової особи – Ковельського міського голови щодо сприяння приватній фірмі – є безпідставними та необґрунтованими», – заявив Олег Кіндер пані Стасюк.

Депутати домоглися, щоб справою зайнялись правоохоронні органи.

Як письмово повідомляє заступник керівника Ковельської місцевої прокуратури Наталія Ткачук, громадяни Хімач С.С. та Гушинець О.М. у лютому 2016 року надали до Ковельської міської ради підроблені документи. Відкрито кримінальне провадження № 12016030110001172 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України. Матеріали від 9 червня 2016 року перебувають у провадженні слідчого відділення Ковельського ВП ГУНП у Волинській області.

Правоохоронці «маринують» вже не першу резонансну кримінальну справу. Тривалий час не можуть довести до суду розслідування щодо продажу землі колишнього дитячого садка на вулиці Косачів.

Пригадується, як «дерибанилася» владою земля за попередньої каденції Ковельської міської ради, як масово роздавали наліво-направо ділянки перед виборами. Дійшло до того, що сесія виділила 1000 «квадратів» під забудову ковельчанину В., який про це навіть не здогадувався! Хто замість нього написав заяву на землю? За цим кричущим фактом у вересні 2015 року браві правоохоронці порушили кримінальне провадження, але сліди його, на жаль, загубилися десь у корупційних нетрях. Інертні «силовики» змушені були взятися за той випадок лише після втручання журналістів. А на скількох ще таких «незнаючих» громадян владна команда Олега Кіндера виділила земельні ділянки?

Коментарі
30 Грудня 2016, 18:16
Чесно кажучи,оцю справу на земельній комісії спочатку порушила Стасюк Галина.Я дуже добре памятаю,як Кіндер виганяв її із земельної комісії.Вона запитала чи усі по тому списку,які тоді вони рішали були атовці.І як писав один дописувач,Кіндер вискочив як на мітлі з свого зашифрованого кабінету.Але депутати молодці,розкрутили дане дєло.Зараз ми поняли всі як Кіндери продають земельку.
30 Грудня 2016, 18:25
А Галя Стасюк нчого не продає. Крім себе самої.
30 Грудня 2016, 18:35
видно добре та Галя їм шкодить раз про неї стоко пишут
30 Грудня 2016, 20:45
а що тобі жапко то настав свого рота смердючого ти тільки гавкаєш а стасюк з пошаною від людей далі йде респект і уважуха таким людям а через таких підарасів хлопці гинуть ти навіть імені свого боішся назвати шавка
30 Грудня 2016, 21:35
Поки Кіндер дерибанить гроші громади приплачуючи мусорятам та прокурорчикам ніхто нічого йомуне зробить
30 Грудня 2016, 22:45
Кіндер продовжує дерибанити гроші та майно громади тому.що ми(насамперед очільники громадських організацій) дозволяємо йому це робити.
30 Грудня 2016, 23:18
До Верховної ради поданий законопроект, згідно з яким кожен українець буде повідомляти податковій про свої витрати. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.<br/><br/>Авторами проекту стали депутати Юрій Луценко і Олександр Кірш. Законопроект «Про нульову декларацію» зобов’яже кожного повнолітнього українця пред’явити фіскальній службі не тільки свої доходи за рік, але і витрати. У разі, якщо людина витратить більше, ніж заробляє, її змусять платити податок – 21% від суми перевищення, плюс 22% – Єдиний страховий внесок. Дану ініціативу вже підтримав президент Порошенко.<br/><br/>На думку експертів, таке нововведення може вдарити по офіційно безробітним українцям, які виживають завдяки тимчасовим підробіткам. Також під податковий прес потраплять родичі заробітчан.<br/><br/>У той же час депутати поки ніяк не наважаться ввести податок на розкіш. В КМУ вже надходила пропозиція прийняти закон про оподаткування приватних літаків, дорогих машин і мотоциклів. Однак чиновники відмовляються йти на такий крок, пояснює тим, що важко прорахувати оподатковувану базу. Тобто коли мова йде про кишені простих українців, влада знаходить способи витягнути звідти останні копійки. Коли ж під удар підпадає особистий інтерес еліти, всевидюче око держави сліпне, а караюча рука правосуддя безсило повисає.
31 Грудня 2016, 01:00
Занадта прихильність голови Громради та найближчого його оточення до самопіару замість реального спротиву режиму Кіндера ,являються першопричинами дерибану землі,майна та коштів громади.
31 Грудня 2016, 14:45
не наїжайте на громраду такої громради в ковелі ще не було от і сере кіндер бо вони на його забили а він падло звик правити а тут уй.
31 Грудня 2016, 23:04
Кіндер дай міліон
01 Січня 2017, 19:41
Де я живу... в шоці просто...
02 Січня 2017, 10:28
Там замастерили не однією тисячею доларів новим поліцейським
02 Січня 2017, 10:30
А чим Кіндер зацікавив прокурорів,якою сумою
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024