Ковельська лікарня стала першою райлікарнею, де провели пересадку нирки

22 Листопада 2019, 10:00
Трансплантація / Фото ілюстративне 8996
Трансплантація / Фото ілюстративне

У Ковельському МТМО успішно провели трансплантацію нирки. Вперше таку операцію зробили в Україні у лікарні районного рівня.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Новий орган отримала 34-річна пацієнтка з хронічною хворобою нирок V ступеня, яка шість років отримувала сеанси гемодіалізу та три роки перебувала в черзі на трансплантацію нирки у Запоріжжі. Донором став її чоловік, який віддав свою нирку задля порятунку дружини. Наразі подружжя почувається добре та вже будує плани на майбутнє.

19 вересня Ковельське міське територіальне медичне об’єднання отримало ліцензію для здійснення трансплантації органів. До сьогодні в Україні було лише п'ять центрів трансплантації, в яких у 2018 та 2019 роках було проведено лише невелику кількість трансплантацій нирок при потребі близько 3 тисяч подібних операцій на рік. І ковельська лікарня стала першою лікарнею в Україні за останні 20 років, хто отримав ліцензію по трансплантології.

Підготовка подружжя до операції тривала 6 місяців.

«Ця трансплантація – результат великої і злагодженої роботи мультидисциплінарної команди: лікарів урологів, анестезіологів, хірургів, трансплант-координатора та юристів. Історія Ковельської лікарні доводить, що трансплантацію можна робити і у регіональних центрах, потужність яких потрібно розвивати спільно з місцевими органами влади. Створення широких можливостей для трансплантації в Україні  - один із пріоритетів міністерства на найближчий період. Сподіваємося, що найближчим часом вся країна дізнається про нові успіхи наших медиків у сфері трансплантації», – зазначають у МОЗ.

 

Коментарі
22 Листопада 2019, 14:27
Щира подяка тим лікарям, які це зуміли зробити. <br/>Хвала вам і пошана!!<br/>Успіхів у подальшій роботі!
06 Квітня 2020, 02:50
Ви хочете купити нирку або хочете продати свою нирку? Якщо ви шукаєте можливість продати свою нирку за гроші через фінансовий зрив, і ви не знаєте, що робити, то зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам хорошу суму 500 000 доларів США для вашої нирки. Мене звуть доктор МАКСВЕЛЬ, я невролог в БІЛЬСЬКОМУ БОЛЬНИЦІ. Наша лікарня спеціалізується на хірургії нирок, і ми також займаємось купівлею та трансплантацією нирок з живим відповідним донором. Ми знаходимося в Індії, США, Малайзії, Сінгапурі. Японія<br/><br/>Будь ласка, повідомте нам, якщо ви зацікавлені у продажу чи купівлі нирок, не соромтеся звертатися до нас за електронною поштою та електронною поштою.<br/><br/>Електронна пошта: [email protected]<br/>Що таке номер програми: +33751490980<br/><br/>З найкращими побажаннями<br/>ГОЛОВНИЙ МЕДИЧНИЙ ДИРЕКТОР<br/>DR MAXWELL
14 Травня 2020, 02:43
Ви хочете продати свою нирку за 400 000 доларів США? Це ти<br/>Шукаєте можливість продати свою нирку за гроші<br/>Через фінансовий зрив і ти не знаєш, що робити<br/>Зробіть, тоді зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам добро<br/>Сума грошей для вашої нирки. Мене звуть доктор УМАР<br/>Я нефролог в клініці УМАР. Наша клініка є<br/>Спеціалізується на нирковій хірургії, і ми також проводимо лікування<br/>Купівля та трансплантація нирок с<br/>Відповідний донор<br/>Ми знаходимося в Індії, Туреччині, Франції, Нігерії, США, Малайзії, Дубаї, Кувейте<br/>Якщо ви зацікавлені у продажу чи купівлі нирок, будь ласка, не робіть цього<br/>Не соромтеся зв’язатися з нами електронною поштою.<br/>Електронна пошта: [email protected]<br/><br/>уважно<br/>ДР УМАР.
11 Січня 2021, 16:27
Ви хочете продати свою нирку за 400 000 доларів США? Це ти<br/>Шукаєте можливість продати свою нирку за гроші<br/>Через фінансовий зрив ви не знаєте, що робити<br/>Зробіть, тоді зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам добро<br/>Кількість грошей на вашу нирку. Мене звати доктор УМАР<br/>Я нефролог у клініці УМАР. Наша клініка є<br/>Спеціалізується на хірургії нирок, і ми також лікуємо<br/>Купівля та трансплантація нирок при<br/>Донор-кореспондент<br/>Ми знаходимося в Індії, Туреччині, Франції, Нігерії, США, Малайзії, Дубаї, Кувейті<br/>Якщо ви зацікавлені у продажу або купівлі нирок, будь ласка, не робіть цього<br/>Не соромтеся зв’язуватися з нами електронною поштою.<br/>Електронна адреса: [email protected]<br/>WhatsApp: +60 16-334 2558<br/><br/>уважно<br/>Д-Р УМАР.
12 Січня 2021, 01:04
Що вживав? Мухомори? ЛСД? &amp;quot;Спутнік V&amp;quot;?..
27 Лютого 2021, 15:44
Негайно видали пости подонка під ніками DR UMAR, DR MAXWELL і DR MAXWELL..С.<br/>Інакше навіщо потрібна взагалі модерація коментарів?..
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024