У Ковелі розпочалася акція за ліквідацію насильства щодо жінок

26 Листопада 2019, 16:35
Насильство / Фото ілюстративне 1925
Насильство / Фото ілюстративне

25 листопада в світі відзначили Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства» – щорічна міжнародна кампанія, яка триває до 10 грудня – Дня прав людини, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради. 

Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Подібні заходи широко поширені у всьому світі. Щорічна акція «16 днів проти насильства» була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. З того часу понад 1000 організацій з понад 100 країн щорічно проводять такі акції, закликаючи до припинення усіх форм насильства проти жінок. З 2000 року цю ініціативу підтримує і Україна.

Питання про попередження насильства в сім’ї та надання допомоги постраждалим, в першу чергу жінкам і дітям, є одним з основних пріоритетів діяльності органів державної влади та громадськості. Важливим напрямом державної політики в цьому питанні є просвіта  та формування у громадян стійкого неприйняття застосування примусу в будь-якій формі.

За даними НАН України, 68% українок страждають від насильства в сім’ї, 20% - зазнають тиранію постійно, і лише 2% жертв звертаються до суду. Багато з тих, хто зазнає болю від таких умисних дій, не заявляють про пережите приниження через страх помсти, брак коштів для самостійного існування, емоційну залежність, турботу про дітей, побоювання, що до їхніх слів поставляться скептично або з недовірою.

Наслідки насильства в сім’ї – це стреси і велика кількість психологічних проблем, в тому числі психічні розлади, психосоматичні захворювання, аж до наркоманії і суїциду, зруйновані сім’ї і покалічені долі. І дуже часто такі злочини залишаються безкарними.

Якщо ви стали свідком вчинення домашнього насильства або жертвою у Ковелі, ви можете звернутись до таких установ:

102 — поліція;

6 -17-48 — Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (Незалежності 73 каб. 106);

6-17-27 –  служба у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради (Незалежності, 73 каб. 107);

5-00-15 – управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради (Незалежності, 148);

5-30-63 – Ковельський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (С. Бандери, 5).

Коментарі
27 Листопада 2019, 14:16
&amp;quot;Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та забезпечення РІВНИХ прав ЖІНОК і ЧОЛОВІКІВ.&amp;quot;<br/>...<br/>&amp;quot;Питання про попередження насильства в сім’ї та надання допомоги постраждалим, в ПЕРШУ чергу ЖІНКАМ і дітям&amp;quot;<br/>Без коментарів. :)
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024