Дії керівництва міста Ковеля мають ознаки антисемітизму, – активіст

27 Листопада 2019, 13:14
4453

Відомий на Волині активіст-краєзнавець нарікає, що міська влада у Ковелі не шанує жертв Голокосту.

24 жовтня цього року на сесії Ковельської міської ради депутати прийняли рішення проводити ярмарки-продажі промислових товарів на вулиці Володимирській – між будівлею Палацу культури імені Тараса Шевченка та вулицею Заводською. З таким крамом до Ковеля щосезону приїздять виробники з Харкова, Одеси та інших міст.

Читайте також: Біля Палацу імені Тараса Шевченка дозволили проводити промислові ярмарки

З цього приводу голова волинської громадської організації «Комітет правозахисту та боротьби з корупцією», лучанин Ігор Левчук письмово звернувся до Президента України, голови СБУ та прокурора Волинської області. Він зауважив, що на вільній нині території біля Палацу культури імені Тараса Шевченка до 70-х років ХХ століття знаходилося «нове єврейське кладовище», яке було знищене комуністичною владою. У роки війни нацисти розстріляли тут кілька тисяч євреїв. Колишнє кладовище досі умисно не локалізоване, немає ніяких знаків.

За словами Ігоря Левчука, незважаючи на чіткі вимоги та кваліфікації чинного законодавства та ознаки об’єкту культурної спадщини, Ковельською міською радою та посадовими особами Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА умисно, з світоглядних та корупційних мотивів, багато років ігнорується питання про надання статусу пам’ятки історії території цього історичного кладовища та місця розстрілів жертв Голокосту.

«Про умисний характер дій свідчать і публічні вислови міського голови міста Ковеля, зафіксовані в пресі, що заперечує факти Голокосту на цій території міста, що не відповідають наявним архівним матеріалам. Це створює громадську напругу, нездоровий резонанс, порушує права та ображає релігійні почуття громадян іудейського віросповідання та єврейської національності», – йдеться у зверненні.

Як вважає Ігор Левчук, дії посадових осіб Ковельської міської ради є спробою заперечення факту геноциду на території цього об’єкту та відвертою зневагою до трагічних подій Голокосту та суспільним викликом всім громадянам України та адептам іудейського віросповідання та представникам єврейської національності.

«Звертаємо увагу, що це є лише невеликий епізод з дій керівництва міста Ковеля, що прикриваються посадовими особами Волинської ОДА, які носять системний та постійний характер та мають ознаки «антисемітизму» та порушень», – заявляє він.



Читайте також:

Коментарі
27 Листопада 2019, 17:19
Кожен пес придумує собі комітет і пудрить мізки папірцями..
27 Листопада 2019, 18:38
Ганьба меру Кіндеру та депутатам міської ради.
27 Листопада 2019, 20:01
Їм та ганьба до одного місця.
27 Листопада 2019, 22:10
А Кіндер тут з якого боку? Зруйнували кладовище за радянської доби. А торгівлю краще організувати біля Юванту, на асфальті і реклама буде Юванту. А що депутати? В ВР Слуги народу чудять, а у нас Батьківщина! А про ті захоронення ще весною "Вісті Ковельщини" писали й були рекомендації як вирішити це питання але ж нічого, ніхто робити не бажає. Така вже в місті влада!
27 Листопада 2019, 22:41
Маячня
28 Листопада 2019, 10:31
Невже ковельські базарники вирішили позбутись конкуренції спекулюючи на темі Катастрофи....
29 Листопада 2019, 09:58
Левчуку немає чим зайнятись в Луцьку? Для чого роздувати неіснуючу проблему. Задовбали з тим "антисемітизмом" а свої кладовища недоглянуті.
29 Листопада 2019, 21:54
Єврей Кіндер танцює на кістках своїх далеких родичів... І в кого він вдався?
30 Листопада 2019, 22:17
Та ні в кого, по п'янці зроблений
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024