Комітет Верховної Ради відвідав Колодяжне

30 Листопада 2019, 16:00
3135

Впродовж двох днів на Волині працював Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Варто зазначити, що Комітет у новому складі вперше працював на виїзді – і вперше саме на Волині, – повідомляє Ковельська РДА у facebook.

Другий день виїзного засідання Комітету відбулося у Колодяжному. 29 листопада заступниця міністра культури, молоді і спорту Ірини Подоляк та члени парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, зокрема, народні депутати України Юрій Павленко, Єлізавета Богуцька, Андрій Боблях, Ірина Костанкевич, Дмитро Нальотов, Софія Федина, Євгенія Кравчук завітали у Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

Завідувачка музею Ольга Бойко разом із дитячим фольклорним колективом «Веретенце» та народним аматорським фольклорним гуртом «Джерело» Будинку культури села Скулин провели театралізовану екскурсію музеєм.

Після завершення екскурсії відбулася зустріч представників Комітету з музейниками, науковцями, представниками обласної, районної та місцевої влади, під час якої обговорювали питання відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження Лесі Українки та питання розвитку культури в умовах децентралізації, зокрема функціонування бібліотек.

 







Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024