У селі Дубове розпочали будівництво нової амбулаторії

01 Грудня 2019, 16:00
У селі Дубове розпочали будівництво нової амбулаторії 3070
У селі Дубове розпочали будівництво нової амбулаторії

 

У селі Дубове розпочали будівництво нової медичної амбулаторії.

Про це повідомив голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк на своїй сторінці у Facebook.

Будівництво стало можливим завдяки державній Програмі з розбудови сільської медицини. Зазначається, що для реалізації цієї Програми проробили важливу підготовчу роботу: виділили земельну ділянку, змінили цільове призначення цієї ділянки, виготовили проектно-кошторисну документацію та виділили кошти з місцевого бюджету. Адже програма не покриває всіх видатків. Для реалізації проєкту необхідно спів фінансування в розмірі 10 відсотків від вартості з місцевого бюджету.

На думку голови громади – ці кошти є прекрасним внеском для створення комфортних умов проживання у громаді.

«Безпека наших жителів великою мірою залежить від якісного медичного обслуговування. Для досягнення цієї мети Дубівська громада стала учасником державної програми з розбудови сільської медицини. В рамках даної програми в селі Дубове швидкими темпами розпочато будівництво нової амбулаторії. Установа буде знаходитись поруч з адміністративним приміщенням сільської ради. Якість медичного обслуговування великою мірою залежить від умов праці наших медичних працівників, оснащення установи. В результаті наші жителі та медичні працівники отримають оснащену, згідно вимог, нову амбулаторію та автомобіль для сімейного лікаря. Цю можливість ми отримали завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчих органів Дубівської сільської ради та обласної адміністрації», – зазначив Роман Троцюк.

Окрім цього, зараз виготовляють проектно-кошторисну документацію для реконструкції амбулаторії села Облапи. Попередня вартість виконання робіт буде близько 2 000 000 гривень. І в цьому випадку 200 000 гривень буде дофінансовано Дубівською сільською радою, а іншу частину покриє програма з розбудови сільської медицини.

«В Дубівській громаді є ще дуже гарна амбулаторія в селі Буцинь. Але на даний час сімейний лікар не має службового автомобіля. Над забезпеченням Буцинської амбулаторії автомобілем необхідно буде попрацювати. В цілому по завершенні проектів ми отримаємо мережу амбулаторій, які будуть дбати про здоров’я наших жителів та жителів навколишніх громад», – додає голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк.






 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром