Працівники Ковельського центру зайнятості працевлаштували 41 особу з інвалідністю

03 Грудня 2019, 11:38
Романія Кравчик надає бухгалтерські послуги 2049
Романія Кравчик надає бухгалтерські послуги

З початку року фахівці Ковельського міськрайонного центру зайнятості працевлаштували 41 особу з інвалідністю.

Про це повідомили на сайті Волинського обласного центру зайнятості.

Троє осіб з інвалідністю, з числа безробітних, за інформаційної та консультаційної підтримки центру зайнятості відкрили свій бізнес, отримавши фінансову допомогу. Всі вони пройшли відповідне навчання на курсах цільового призначення, склали та успішно захистили бізнес-плани. Сфери діяльності у всіх підприємців різні.

Анатолій Васковець працює у торгівлі. Втративши роботу через інвалідність, пан Анатолій порадився з родиною щодо започаткування власної справи і, отримавши підтримку найближчих, почав рухатися до мети. Багато часу на розмірковування не було, тому зваживши всі «за» і «проти», вирішив вести бізнес у сфері торгівлі – продавати  верхній одяг.

Нині продає на привокзальному ринку Ковеля. Стабільний поток клієнтів приносить чоловікові хороші прибутки. У його крамниці великий асортимент та ціни, які задовільнять будь-який гаманець.

Романія Кравчик надає бухгалтерські послуги. Життєві обставини свого часу спонукали жінку, яка має групу інвалідності, шукати роботу за сприяння Ковельського міськрайонного центру зайнятості. Довідавшись про можливість започаткувати підприємницьку діяльність, пані Романія перейнялася ідеєю самостійно господарювати.

Невдовзі  жінка отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю та взялася організовувати власний бізнес. Обрала актуальний та перспективний вид діяльності – надання бухгалтерських послуг, адже має досвід у цій сфері. Послуги надає для підприємств та суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб у межах міста Ковеля та Ковельського району. Зі слів пані Романії, конкуренція існує, є безперечні лідери у цій галузі, але і вона має сильні сторони та буде вдосконалюватися надалі.

«Більше, ніж півроку ці люди успішно працюють та розвивають свою справу. Сподіваємося, що їхній приклад надихне інших на реалізацію свого трудового потенціалу та давніх мрій», – йдеться у повідомленні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024