Гендиректора «Ковельсільмашу» судили за борги по зарплаті

03 Грудня 2019, 12:40
4037

Суд закрив провадження щодо керівника підприємства, якого винили у невчасних виплатах заробітної плати своїм працівникам.

Управління держпраці у Волинській області під час перевірки встановило, що генеральний директор ТОВ «Виробниче об’єднання «Ковельсільмаш» Андрій Міхєєв порушив чинне трудове законодавство: зарплата на підприємстві виплачувалась працівникам не регулярно, ігноруючи умови колективного договору.

Заробітну плату за лютий-березень 2019 року було виплачено у травні-червні на загальну суму 1 821 487 гривень. Деяким робітникам зарплата за квітень-травень виплачувалась у липні-серпні. В період з 1 липня по 14 серпня не виплачено працівникам підприємства платню за червень, сума заборгованості із виплати зарплати на дату перевірки становила 198 тисяч гривень.

Протокол про адміністративне правопорушення з боку гендиректора було складено державним інспектором 14 серпня.

«Справа надійшла до суду 13.11.19 р., тобто за 1 день до спливу терміну накладення адмінстягнення, що визначений ст. 38 КУпАП, що є критично малим терміном для надіслання судової повістки з врахуванням віддаленості місця проживання особи», – йдеться в судовій постанові.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк закрила провадження у справі через закінчення строку накладення адміністративного стягнення.

У постанові суду також вказують, що Андрій Міхєєв раніше не піддавався адмінстягненню.

Нагадаємо, у 2016 році, згідно протоколів про адміністративне правопорушення, генеральний директор ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Андрій Міхєєв занизив об’єкт оподаткування, не утримав і не перерахував до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із сум доходів у вигляді додаткового блага, наданого підзвітним особам, порушив ведення податкового обліку в частині визначення податку на прибуток, сум податкового зобов’язання та податкового кредиту з податку на додану вартість. Однак суд прийшов до висновку про недоведеність його вини.

Читайте також: Судили генерального директора «Ковельсільмашу»

Коментарі
03 Грудня 2019, 15:08
А як гарно засудили - хрестоматійно, по-Ковельськи...
05 Грудня 2019, 00:19
Його так гарно засудили тому, що президент Ковельсільмашу став заслуженим машинобудівельником України, а в нього не доторканість.
05 Грудня 2019, 17:43
А хіба у нас є хтось доторканим з посадових осіб?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром