На Ковельщину знову наступає африканська чума

05 Січня 2017, 14:19
2064

У зв’язку з поширенням збудника африканської чуми свиней, який виявлений і в кількох «точках» Волинської області, за останні роки відбувалися неодноразові засідання протиепізоотичних комісій обласного та районного рівнів.

Щоб зупинити поширення інфекції, комісії пропонують відстріляти диких кабанів в природі або, як незрозуміло і плутано висловлюються чиновники, провести депопуляцію. Відстріляні кабани окремим транспортом, який ретельно дезінфікується, начебто мають звозити з усієї області на утилізацію до Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод». Втім, падаль собаки розносять по всьому мікрорайону «другого» Ковеля і заплавах Турії. Оце такі заходи боротьби із поширенням інфекції!

До нашого видання звернувся місцевий житель, тракторист Володимир Шворак, який до кого тільки не телефонував, куди тільки не писав з приводу цієї наболілої проблеми. На території заводу журналісти побачили гори мертвих тварин. Подекуди ними заповнені рови до самої поверхні, а поруч – городи ковельчан.

Після журналістського репортажу про те, що на околиці Ковеля готують екологічне лихо, щоб «не пасти задніх» виступило й керівництво обласної Держекоінспекції. Але чого так довго мовчали і сиділи «при зарплаті»?

Зараз вже доблесні екологи пригрозили філії «Укрветсанзаводу» штрафом аж у 800 гривень. А як бути із загрозою забруднення підземних вод чи поширення інфекції? Відповіді у чиновників, звичайно, нема. Знову чекають, що напише у скарзі тракторист чи домогосподарка?

На фоні такого безладдя та безконтрольності вести мову про депопуляцію диких кабанів чи якусь там стерильність просто смішно. 

Коментарі
05 Січня 2017, 17:58
я ще раз питаю і журналістів і мешканців міста а що роблять наші місцеві куологи адже створений цілий відділ в міській радв на чолі начальника відділу надзвичайних ситуацій Дідтковского та еколога Козакевич? чим вони так зайняті що не бачуть цю проблему чи тільки зарплату отримують і повірте не малу
05 Січня 2017, 23:00
Маячня. Вже скільки років підряд лякають цією та іншими чумами, ще з часів Юлики, а реально ніхто нічого не чув і не бачив. Тобто, питання наступне: скільки проплатив Кавас або хтось з ним подібний якомусь Швораку, щоб він написав галіму заяву? Буде законна підстава відстріляти ще кілька десятків ( якщо не сотень) кабанчиків і продати у столичні кабаки.
06 Січня 2017, 10:04
Взагалі то, у таких випадках тварин мають спалювати там де виявили, а не перевозити у дизенфікованій чи як там вони придумають машині!!!!!!!!!!!! Для того і зону карантинну мають створювати і ні туди ні звідти нічого м'ясного непропускати!!!!!!!!!!!!!!!!!!
08 Січня 2017, 15:13
Якщо некомпетентні в даних питаннях краще не робіть висновків і невводьте в оману людей,а зверніться до фахівців і вам буде надана кваліфікована відповідь щодо чуми свиней.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром