На вокзалі у Ковелі поліцейські провели акцію проти насильства у сім'ї

06 Грудня 2019, 15:43
На вокзалі у Ковелі поліцейські провели акцію проти насильства у сім'ї 2445
На вокзалі у Ковелі поліцейські провели акцію проти насильства у сім'ї

Поліцейські вийшли на вулиці міста, щоб розповісти населенню про випадки насильства в родині.

Про це інформує Ковельський відділ поліції.

Поліцейські Ковельського відділу поліції спільно з представниками райдержадміністрації, центру зайнятості та місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги долучились до акції «16 днів проти гендерного насильства».

На вулицях Ковеля вони спілкувались з мешканцями щодо привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Фахівці зазначають, що одна з причин того, що не всі постраждалі звертаються за допомогою чи за консультацією полягає в тому, що не кожен готовий говорити про свої проблеми та почуття. І нерідко тому, що принцип «не виносити сміття з родини» глибоко укорінився в свідомості. Домашнє насильство існує у всіх без винятку соціальних групах, з ним стикаються незалежно від рівня доходів, освіти й положення в суспільстві.

На обліку у Ковельському відділі поліції на обліку перебуває 430 осіб за вчинення домашнього насильства, серед них 37 – жінок.

 




Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39