На ковельський ветсанзавод їде перевірка

06 Січня 2017, 12:49
3724

Ковельчани забили на сполох, мовляв, на околицях міста ветсанзавод скидає падаль просто у викопану яму.

Натомість керівник заводу запевняє, що не варто турбуватися – відходи утилізовують згідно з передбаченими нормами. Екологи готують позапланову перевірку, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, підприємство знаходиться у заплавах Турії. Як раніше повідомлялося, є дуже велика ймовірність забруднення водних горизонтів.

«Місцеве населення опасається, що інфекція проникне в їхні криниці. Люди вже не раз зверталися в обласну екологічну інспекцію. Екологи приїдуть і повертаються назад до Луцька, а проблема залишається і набирає все більш загрозливих масштабів», – йдеться у статті.

Зауважимо, що відстань від Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» до річки Турія становить близько 3 кілометрів.

Директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос, на території якого зафіксували ями з тушами тварин, каже: острахи марні, адже це було не захоронення, а тимчасове переміщення відходів.

«Наше підприємство першої категорії – закрите. Тут є дві зони. Одна благополучна зона, інша неблагополучна. Коли до нас надходить сировина, то вона зберігається певний час на спеціальних територіях, потім розробляється і вже тоді йде на утилізацію. Те, що на фото, то це було тимчасове зберігання, швидше за все під час інвентаризації, коли ми кругом наводили лад, переміщували сировину. Наголошу, що в ями ми не закопуємо, - це я точно кажу. Ми маємо кілька методик утилізації: методом варки, спалювання, методом компостування тощо. Підприємство ліцензоване, має всі необхідні дозвільні документи», – пояснює Сухонос.

Окрім того, додав, що до них регулярно приїжджають екологи інспектувати ситуацію, востаннє були минулого місяця. До слова, директор заводу – новий фахівець з Києва, якого призначили торік, коли підприємство дійшло до занепаду.

Питання безпеки роботи заводу та впливу його на довкілля вивчають й у Ковельській міській раді. Зі слів члена тимчасової комісії у раді Ігоря Пініса, порушення можуть бути, але не такі, про які говорять місцеві ЗМІ.

«Там складна ситуація, адже неодноразово йшлося про закриття заводу. Втім, він необхідний для області. Тому зараз діє спеціальна комісія при міській раді, яка вивчає роботу підприємства та його негативний вплив на навколишнє середовище. Щодо інформації журналістів про закопування відходів під землю, то я дуже сумніваюся в цьому, адже територія підприємства обмежена й не надто велика, по-суті там і немає де закопувати. А от неналежне зберігання – це вже інше питання», – вважає депутат.

«Із приводу цієї ситуації ми готуємо позапланову перевірку. Відповідний наказ вже є. Наш спеціаліст виїде працювати на завод вже завтра», – запевняє начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області – головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Волинської області Олександр Ткачук.

Коментарі
06 Січня 2017, 15:37
члена тимчасової комісії у раді Ігоря Пініса,шото я не памятаю щоб рада створювала комісію по данному питаню.
06 Січня 2017, 16:54
По традиції , акт перевірки перевіряючи підпишуть в сауні !
06 Січня 2017, 17:33
Протокол від 12 березня 2016 року засідання комісії з вивчення проблемних питань в діяльності Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" за участі голови комісії, заступника міського голови Товстиги А.В., начальника відділу комунального господарства Балака О.С., головного спеціаліста відділу земресурсів та охорони навколишнього природного середовища Киричук А.Ф., головного інспектора управління ветмедицини в м. Ковелі Мацан Л.В., начальника відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції Штондіна А.П., депутатів міської ради Косцьовята В.К., Кошарука С.Д., Пініса І.О. Був присутній директор заводу Корень Т.В. В ході обговорення вирішили: 1.Підготувати... звернення... 2.Підготувати лист... 3.Керівнику... звернутися... 4.Винести на чергове засідання... 5.Керівнику запросити... з метою ознайомлення... За дані пропозиції проголосували одноголосно. Підписи - заступник міського голови А.В.Товстига, протокол вела А.Ф.Киричук.
06 Січня 2017, 19:37
а віз там де був хіба директор звільнився . а що знвйде інспекція не відомо знову нагодують їх в ресторані а акт булуть підписувати там жн. цікаво знати а кто з спеціалістів буде від інспекції можа назвати призвища? тоді чкажемо яка перевірка
07 Січня 2017, 10:04
Жидам під носом не смердить
07 Січня 2017, 22:24
Шашлик жарте оТАРА Ковеля.
12 Січня 2017, 00:17
тому мотлаху, що на фото більше двадцяти років!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024