На Ковельщині перевірять пожежну безпеку у навчальних закладах

12 Грудня 2019, 17:50
Перевірка пожежної безпеки / Фото ілюстративне 3248
Перевірка пожежної безпеки / Фото ілюстративне

На Ковельщині проведуть позапланову перевірку пожежної безпеки.

Про це інформує Ковельський МРВ УДСНС України у Волинській області.

Для виконання доручення Прем’єр міністра України від 11.12.2019 року № 44205/1/1-19 та протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 6 грудня проводяться позапланові перевірки техногенної і пожежної безпеки установ та організацій з масовим перебуванням людей – дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної і транспортної інфраструктури розташованих на території міста Ковеля та Ковельського району.

Особливу увагу звертають на обладнання приміщень системами протипожежного захисту (пожежної сигналізації), наявність джерел зовнішнього протипожежного захисту, відповідність з діючими нормами та правилами шляхів евакуації, справність електрообладнання, забезпеченість приміщень первинними засобами пожежогасіння.

При виявленні порушень, встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки, невиконання приписів про усунення порушень, на керівників або відповідальних осіб, будуть застосовуватись заходи адміністративного впливу, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення.

У разі встановлення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, що створюють загрозу життю та/або здоров’ю людей, будуть застосовуватись вимоги статті 68 Кодексу цивільного захисту України стосовно звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового припинення експлуатації об’єктів до повного усунення недоліків.

Для отримання консультації можна звернутися в Консультаційний центр м. Ковеля Управління ДСНС України у Волинській області. Графік роботи: понеділок –п’ятниця з 08.00 до 17.00, за адресою м. Ковель, вул. Міцкевича, 23 а.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024