У Ковелі показали постановку до Дня вшанування ліквідаторів Чорнобильської аварії

14 Грудня 2019, 16:00
У Ковелі показали постановку до Дня вшанування ліквідаторів Чорнобильської аварії 2675
У Ковелі показали постановку до Дня вшанування ліквідаторів Чорнобильської аварії

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС місцеві театрали підготували свою нову постановку.

Про це інформує Ковельська міська рада.

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди у Народному домі «Просвіта» відбувся тематичний захід.

«Саме 14-го грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. У ліквідації наслідків катастрофи на різних її етапах взяли участь 600 тисяч осіб, серед них – понад три з половиною тисячі волинян. Внаслідок тяжких захворювань, пов’язаних зі згубним радіаційним впливом, багато з них пішли з життя», – зазначила ведуча Аліна Кубська.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих мужніх людей, які загинули та померли.

Заступник міського голови Ігор Прокопів вручив Подяки та фінасову допомогу ліквідаторам, вдовам, громадським активістам, які переймаються проблемами цієї категорії громадян.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС свою нову роботу представив театр-студія «10 ряд 10 місце». Аматори підготували драматично-пластичну інсталяцію «Чорнобиль — біль чорний, довічний у серці моєму...». Актори згадали поіменно тих сміливців, які першими вступили у бій зі страшним атомом. На сцену народного дому «Просвіта» театрали винесли їх портрети. Кожен епізод – це чиясь доля, історія, біль родини. Емоції, відчуття – все це передавалось залу.

По завершенню представники міської і районної влади, громадськості, ліквідатори поклали квіти до пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС. 

 










Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024