Декларація Кіндера «успішно збережена» у Єдиному держреєстрі декларацій?

10 Січня 2017, 15:45
3833

Ковельський міський голова Олег Кіндер надіслав секретарю громадської ради при міськраді Галині Артюшенко копію повідомлення від 30 жовтня 2016 року, начебто, з Національного агентства з питань запобігання корупції про те, що його «декларація успішно збережена у Єдиному Державному Реєстрі Декларацій». Причому, схоже градоначальник абсолютно не переймається тим, чому документ майнового стану й досі не оприлюднено.

«З метою з’ясування причин не відображення декларації в Єдиному державному реєстрі декларацій на офіційному сайті НАЗК пропонуємо звернутись до Нацагентства», – зазначає Олег Кіндер.



Під час звіту за роботу в 2016 році ковельський мер переконував громадськість у поданні декларації, але зовсім інакше розповідав про отримане повідомлення з НАЗК.

«Є подана мною декларація. Визначено законом, що підтвердження подання моєї електронної декларації реєструється електронною поштою. Я зразу із служби отримую підтвердження, що «ваша декларація прийнята», «ваша декларація опрацьовується» і «всі питання, які будуть пов’язані з вашою декларацією, вам будуть повідомлені». На сьогоднішній день в тому, що даної декларації немає в загальному реєстрі чи не відкрита в загальному користуванні, це питання до розробників даної програми», – пояснював Олег Кіндер.

То коли ж Олег Олексійович був щирим: під час звіту перед громадою чи у листі до Галини Артюшенко?

Коментарі
10 Січня 2017, 18:17
Це не проблема, одержимий параноєю індивід, незалежно від того, до якого соціально-економічного шару він належить, назавжди присвячує себе агресивності, боротьбі з уявними ворогами і демонстрації підкреслено чоловічої поведінки, що граничить з героїзмом. Цикл ніколи не приходить до кінця: як тільки переможений один ворог, з'являється іншій, ще небезпечніший. ТОБТО, знайду іншу причину боротьби з КІНДЕРОМ.
10 Січня 2017, 18:44
Краще худобо подай декларацію
10 Січня 2017, 19:06
Всі собаки від БЮТ попадають в рай
10 Січня 2017, 20:18
Олег Олексійович, викресли зі свого оточення Товстигу і у тебе зразу поменшає проблем. Тобі кожен день підкладають свиню Аля Товстига і Пікінес
10 Січня 2017, 22:29
Команда Олега ,не реагируйте на этих соседей по кабинету.Это они от безсилия "кусают" вас.Видно вы им обрубываете щупальца,а им это не в карман,а мимо.Что вам мало района?
10 Січня 2017, 22:56
РАЗОМ НАС БАГАТО НАС НЕ ПОДОЛАТИ
10 Січня 2017, 23:00
То може та Валька що разом з Кіндером забрала землю у віруючих та рубала дітям мячі сокирою
11 Січня 2017, 08:21
і що ви кіндеру зробите, якщо зайву хату знайдете. в д...у поцілуєте. все вже давно записано на кота
11 Січня 2017, 11:42
правду кажуть, нічого до кінця не доводите, лише рейтинг Кіндеру піднімаєте.
11 Січня 2017, 11:55
Незрівнянно більші неприємності Кіндер мав би у тому випадку якби генеральна прокуратура та СБУ також були б поінформовані про "земельну" аферу через яку близько 300-х учасників АТО замість реальних земельних ділянок отримали повітря.
11 Січня 2017, 12:31
бажаю щоб кіндерлог разом з бакалом отримали ділянки по вул. Зерова. Хоча б по 2 м. кв.
11 Січня 2017, 13:24
МИ ВСІ ВСІ ВІРУЮЧІ- А *ШТУНДИ*, ТО ДА
11 Січня 2017, 14:41
необхідно задіяти програму "ГРОШІ", ті поінформують кого слідує, і прослідкують за результатом розслідування. РЕЗОНАНС,
11 Січня 2017, 15:11
Звіт Кіндера ОО охороняла бригада Саши Харьковского,відомого в Ковелі волонтера..............Запрошені в залі по списку під розписку.........Ковельська міська рада-Закрите Акціонерне Товариство а Завклуб-КіндерОО
11 Січня 2017, 15:43
Можна поінформувати генпрокуратуру та СБУ ,можна задіяти програму "Гроші" та інші подібні програми,можна.як і у випадку із звільненням Балака. для вирішення проблеми ошуканих учасників АТО запросити громадських активістів з Києва,Луцька та інших міст і вони вирішили б проблему,можна повторно звернутися до Ю.Тимошенко.можна ще багато чого зробити щоб припинити беззаконня в місті.Якщо це не бажає робити найпотужніша громадська організація міста(Громрада) то кому потрібна така організація.яка лише імітує бурхливу діяльність і нічого не робить для нормалізації ситуації в місті?
11 Січня 2017, 16:37
Ходять слухи що Кіндер хоче припинити роботу цієї громради, а на заміну цій громраді обере нових - активістів від Саші Харковського, Червоного хреста, хлопців з Бугу і т. д. Чи задовольнятиме робота нової громради великого борця під кликухою Біла Ворона проти нинішньої громради?
11 Січня 2017, 18:52
НАЗК розпочало тотальну перевірку усіх хто утримався та не подав декларацію. Нехай тішиться. Якщо винен,то з ним розберуться.
11 Січня 2017, 20:18
Відповідно до частини першої статті 50 Закону, перелік суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, затверджується Національним агентством. На сьогодні згідно з рішенням Національного агентства від 17.06.2016 р. № 2 «Про затвердження переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19.07.2016 р. за № 987/29117, до таких посад віднесено: — посаду Глави Адміністрації Президента України та посади його заступників; — посади керівників та заступників керівників структурних підрозділів у складі самостійних структурних підрозділів центрального апарату Національного банку України; — посади керівників та заступників керівників самостійних структурних підрозділів територіальних управлінь Державної судової адміністрації України; — посади керівників державних підприємств, установ, організацій, інших суб’єктів господарювання державної форми власності та їх заступників, призначення яких здійснюється державними органами; — посади державної служби, визначені структурою державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, у разі недоцільності утворення структурних підрозділів; — посади в органах місцевого самоврядування: • перших заступників, заступників міських (міст обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим, районного значення) голів, заступників сільських, селищних голів; • заступників голів районних, районних в містах рад; • секретарів міських (міст обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим, районного значення), сільських, селищних рад; • керуючих справами виконавчих комітетів міських (міст — обласних центрів та міста Сімферополя, міст обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим значення) рад; • голів постійних комісій з питань бюджету обласних, Київської та Севастопольської міських рад (у разі коли вони працюють у раді на постійній основі). При цьому звертаємо увагу, що наведений перелік може змінюватися Національним агентством залежно від результатів моніторингу стану корупції. Відтак, для з’ясування актуального переліку слід звертатися до офіційного сайту Національного агентства.<br/><br/>Подробиці: https://buhgalter.com.ua/articles/zapobigannya-ta-protydiya-koruptsii/elektronne-deklaruvannya-2016-deyaki-nyuansi/
11 Січня 2017, 20:19
Зазначення в декларації завідомо недостовірних відомостей може тягнути за собою дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Адміністративна відповідальність передбачена статтею 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 МЗП. Статтею 3661 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації. При цьому відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 МЗП. У разі подання завідомо недостовірних відомостей стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму менше 100 МЗП, до суб’єкта декларування може бути застосовано дисциплінарну відповідальність. Слід звернути увагу, що адміністративна та кримінальна відповідальність передбачені виключно за подання «завідомо недостовірних» відомостей. Тобто відповідне діяння має бути вчинено суб’єктом декларування з прямим умислом. При цьому для притягнення до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень необхідно довести наявність такого умислу, а саме те, що суб’єкт декларування усвідомлював недостовірність відомостей, які він зазначив у декларації. Якщо недостовірні відомості, які були зазначені в декларації, були надані суб’єкту декларування членом його сім’ї, то відповідальність може настати лише в тому разі, коли суб’єкт декларування усвідомлював недостовірність таких відомостей, але попри це свідомо зазначив їх у декларації. Відповідно до положень законодавства про адміністративну та кримінальну відповідальність (див. попередній пункт роз’яснення), карається винятково подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей. При цьому враховується умисел на зазначення таких відомостей саме суб’єкта декларування, а не членів його сім’ї чи інших осіб, які надали інформацію для заповнення в декларації. Отже, суб’єкт декларування не може бути притягнений до відповідальності за подання в декларації недостовірних відомостей, які були надані йому членом сім’ї, якщо суб’єкту декларування не було відомо про недостовірність таких відомостей на момент подання декларації.<br/><br/>Подробиці: https://buhgalter.com.ua/articles/zapobigannya-ta-protydiya-koruptsii/elektronne-deklaruvannya-2016-deyaki-nyuansi/
11 Січня 2017, 20:23
Наприкінці статті нагадуємо читачам про відповідальність за порушення вимог фінансового контролю. Так, статтею 3661 Кримінального кодексу встановлено, що за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації, передбаченій Законом, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації — карається штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Примітку до цієї статті у березні 2016 року доповнено новим абзацом, який зокрема, передбачає, що передбачена цією статтею відповідальність за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної заробітної плати. Таким чином, кримінальна відповідальність для суб’єкта декларування за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації може наступити, якщо суб’єкт декларування «допустив помилку» у внесених у декларацію відомостях на суму понад 362,5 тис. грн. (з 1 травня 2016 року мінімальна зарплата становить 1450 грн.). Також внесено зміни до статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі її редакція така: «Несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, — тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані — тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.» Дії, передбачені частиною першою або другою, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік. Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, — тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Новий абзац Примітки до цієї статті зазначає, що відповідальність за цією статтею за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної заробітної плати. Отже суб’єкт декларування може бути притягнутий до адміністративної відповідальності у разі, якщо при заповненні декларації від «помилився» на суму в межах від 145 до 362, 5 тис. грн.<br/><br/>Подробиці: https://buhgalter.com.ua/articles/zapobigannya-ta-protydiya-koruptsii/elektronne-deklaruvannya-2016-deyaki-nyuansi/
12 Січня 2017, 22:55
То може Кіндера вже посадять
13 Січня 2017, 10:55
Розбіжність в декілька міліонів недає Кіндеру та соратникам спати
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024