У Ковелі зі стріляниною та погонею затримали грабіжників

12 Січня 2017, 15:47
3239

Учора в Ковелі в одній із квартир багатоповерхівки двоє зловмисників напали на 29-річну господиню помешкання.

Для затримання правопорушників за гарячими слідами співробітнику групи реагування патрульної поліції довелося використати табельну зброю. Обох розбійників поліцейські затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання Ковельського відділу поліції. За фактом розбійного нападу слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, – повідомляють у прес-службі волинських правоохоронців.

Близько 13 години до Ковельского відділу поліції звернулася 29-річна жителька міста Ковель. Жінка повідомила, що у власній квартирі на вулиці Незалежності вона застала двох незнайомців. Зловмисники, щоб безперешкодно залишити приміщення, застосували до постраждалої сльозогінний газ.

З’ясувалося, що непрохані гості викрали з помешкання гаманець із грішми, годинник і документи.

На місце пригоди оперативно прибув наряд групи реагування патрульної поліції. Дізнавшись у потерпілої прикмети злочинців поліцейські розпочали пошук зловмисників за гарячими слідами. На затримання правопорушників було зорієнтовано й інші наряди відділу поліції.

Поліцейські по слідах вийшли до лісосмуги, де помітили двох чоловіків, які за зовнішніми ознаками відповідали опису потерпілої. На вимогу поліцейських зупинитися чоловіки не відреагували, натомість почали втікати у різні сторони. Аби затримати зловмисників співробітник групи реагування патрульної поліції на підставі ч.13 ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» використав табельну вогнепальну зброю. Правоохоронець самостійно затримав одного правопорушника, іншого нападника затримали співробітники Ковельського відділу поліції, які прибули на сигнал допомоги. Внаслідок використання зброї ніхто не постраждав.

«Затримані 39-річний лучанин і 31-річний житель Ковеля. Обидва раніше мали проблеми із законом та притягувалися до кримінальної відповідальності, один за крадіжки та вимагання, а інший – за скоєння умисного вбивства. Зловмисників затримали в порядку ст. 208 КПК України та помістили в ІТТ Ковельського відділу поліції. Нині, їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – повідомив Петро Шпига, начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Санкція статті передбачає від семи до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.



1

Коментарі
14 Січня 2017, 02:09
Знову мадяри та цигани з Чернівців на промисел панаїхали
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024