Ковельська міськрада впирається проти ProZorro в допорогових закупівлях, – депутат

17 Січня 2017, 17:35
2435

У Ковельській міській раді не хочуть впроваджувати систему ProZorro в допорогових публічних закупівлях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Ковельської міської ради Сергій Кошарук.

«Я разом зі своїми колегами депутатами – Ігорем Пінісом, Олександром Місяцем та Вадимом Ткачуком, б’ємося, як риби об лід: міська рада на чолі з головою не вважають за доцільне запроваджувати систему ПРОЗОРРО в допорогових публічних закупівлях. Наш проект рішення «Про застосування системи електронних закупівель» всіляко намагаються заблокувати, визнати його неприйнятним, затягнути в часі розгляд в раді. У той час, коли на загальнодержавному рівні вживають найрізноманітніших заходів для боротьби з корупцією, у Ковелі все навпаки», – обурюється Кошарук.

«Нещодавно я став ініціатором та учасником наради, на якій був змушений переконувати присутніх, що ПРОЗОРРО – це дієвий спосіб показати громаді міста, що влада розпоряджається коштами ефективно. Без перебільшення, відчув себе героєм одного з філософських творів Вольтера… Адже мені висували абсурдні аргументи непотрібності та неефективності ПРОЗОРРО. Мовляв, ПРОЗОРРО – один негатив! Провладна більшість стояла на своєму: хоче працювати за старою системою закупівель. Нарада не дала очікуваного результату – компромісного варіанту проекту рішення», – додає він.

«Невже міській раді замало було скандалів з закупівлями? Невже нема бажання чи волі виконати прохання виборців – стати «прозорими» у своїх діях? Ці питання риторичні. Але «ДАЛІ» обов’язково буде… Наш проект рішення про Прозорро готувався за вимогою виборців. Відповідальність перед виборцями набагато більша, чим будь-яка інша… На січневій сесії долю проекту рішення Кошарука, Місяця, Пініса, Ткачука «Про застосування системи електронних закупівель» будуть вирішувати депутати. Тож черга складати іспит на вірність ідеалам Майдану представницькому корпусу Ковельської міської ради. Революція Гідності триває...» – резюмував депутат.



 

Коментарі
17 Січня 2017, 20:02
відео на якому дядькі міряються - хто з них більше був на майдані! Задля цікавості порахував скільки разів прозвучало слово "МАЙДАН" у даному відеофрагменті. Результат - 23 рази за дві хвилини! клоуни
17 Січня 2017, 20:18
На відео - ПОЗОРИЩЕ!!! При всій неоднозначності Косцьовята таки треба було викликати поліцію!
17 Січня 2017, 21:03
Після звістки про побиття студентів 1 грудня 2013 року разом з Кошаруком на його авто виїхали на Майдан. Кіндера тоді ніхто у Києві не бачив. Це правда.
17 Січня 2017, 21:05
Номер квартири в студію. Ми знайдемо та перевіримо.
17 Січня 2017, 21:49
Яка гидота. Кіндер позбавлений якихось загальнолюдських принципів моралі та толерантності. І ковельчани пруться з тим хамським бидлом в Європу? В ...опу вам, якщо вибираєте таке мурло головою.
17 Січня 2017, 21:54
Я не думав пробувши в Києві три місяці на майдані, що таке хейло як кіндер буде мером мого міста після Революції Гідності. Але після того, як бачу як він відноситься до простих людей і зараз готовий виййти в Ковелі на безстрокову акцію: "Ковель в Європу без Хамла!"
17 Січня 2017, 22:13
КОШАРУК-МОЛОДЧИНА !!!!!!
17 Січня 2017, 23:08
Живу в одному під'їзді з сім'єю Кошарука. Раніше жив батько Дмитро, а зараз живе син Сергій. В нашому дворі раніше жив Кіндер. Але як став мером перебирався в дерев'яний маєток, який спалив його син. Тож тепер живе в іншому маєточку на 1 Грудня. Кошарук та Кіндер дві протилежності. Кошарук з нами. Кіндер з корупціонерами.
17 Січня 2017, 23:22
Вор должен сидеть в тюрьме
18 Січня 2017, 01:09
і тута печенюк винен бляха-муха!
18 Січня 2017, 02:41
клоуни, щей неадекватний вискочив! Дороги в місті коли чистити почнети? Революціонери херові!!!
18 Січня 2017, 10:20
Хай Кошарук спочатку почитає Закон "Про публічні закупівлі", який не зобов'язує проводити допорогові закупівлі через систему ПРОЗОРРО, а тоді щось доказує. А ще краще, хай хоч раз спробує провести закупівлю через цю систему. "Гєрой"......
18 Січня 2017, 11:25
На закупівлі туалетного паперу без прозоро для мерії можна заробити міліон
18 Січня 2017, 15:50
На 100%згідний.Я також готовий вийти на безстрокову акцію: "Ковель в Європу без Хамла!".Маю зустрічну пропозицію:пропоную спочатку завітати в гості до членів Громради щоб подивитися їм в очі та почути їхні відповіді на запитання яких назбиралося у Вас.мене та інших ковельчан чимало.
18 Січня 2017, 16:20
Я також маю пропозицію: в коментах до цієї статті задавати запитання до членів громради.Особисто мене цікавить відповідь на таке запитання:Чому за більше ніж рік часу не виконано жодного з пунктів ухвали Віче одноголосно прийнятої кількома сотнями найбільш активних ковельчан ?
18 Січня 2017, 17:11
Я хотів би почути звіт керівників громради про зроблене ГР за минулий рік.
18 Січня 2017, 19:14
На 100% згідний :&quot;..Яка гидота. Кіндер позбавлений якихось загальнолюдських принципів моралі та толерантності. І ковельчани пруться з тим хамським бидлом в Європу? ...&quot; Скільки б ми не повторювали такі прописні істини - нічого в нашому місті на краще змінюватися не буде до тих пір доки ми не перейдемо від слів до конкретних справ ,наприклад,зміни роботи ГР на краще шляхом публічної оцінки роботи цієї організлції. <br/>.
18 Січня 2017, 19:30
Погоджуюся з попереднім коментатором.Хочу переадресувати керівникам ГР таке,на мій погляд,дуже слушне запитання:&quot;<br/> 08:30 18.01.2017<br/>а чи відреагувала належним чином &quot;ГРОМРАДА&quot;, згідно п. 8 розділу ХІ &quot;Положення про громадську раду при Ковельській міській раді&quot;, тобто, чи, в разі виявлення корупційних дій або порушення законних прав і свобод громадян Органом, невідкладно повідомила правоохоронні органи та , чи, здійснює громадський контроль за розслідуванням?...&quot;
18 Січня 2017, 20:01
.Дуже уважно прослухав текст ухвали,а також проаналізував виступи керівників громадських організацій.Судячи зі змісту виступів для людини зі свіжим поглядом очевидно,що очільники громадських організацій використали акцію протесту для самопіару і не мали намірів виконувати одноголосно прийняту ухвалу Віче.На підтвердження своєї думки хочу навести фрагменти виступів двох лідерів протестного руху в місті:&quot;... народ, який сюди прийшов, – свідомий, хоче перемін, щоб в місті був спокій, щоб все в нас було гарно. Мер Кіндер не хоче йти назустріч громадським організаціям, громаді міста, за яку ми борімося, тобто за вас. В нас виходить так: хто біля Кіндера рядом, значить він «свій». «Своїм» участки, все решта, остальним – нічого», – «розпікав» власті активіст Микола Печенюк.<br/>Він порівняв ковельського градоначальника з Януковичем і навіть самим Путіним, сказавши, що «їм обом, мабуть, далеко до Кіндера». Потім згадав, як мирно проходили у Ковелі мітинги під час Євромайдану та Революції Гідності, а тепер «поліція нам «віддячила» на цій сесії», бо вони, тобто поліцаї, «почали наших людей відтісняти від славнозвісного мера... скільки це можна терпіти? Наші побратими полягли на Майдані. Що робиться в АТО – я їздив і бачив. А вони [керівники міста, – ред.] під прикриттям цього роблять безчинства. Сьогодні зранку мені людина дзвонить і каже: «Микола, ну зупиніть це»... &quot;...«Мені здавалося, що ми стали на шлях змін, за який заплатили кров’ю на Майдані і на Сході України. Але тут [у Ковелі] стало ще гірше. Кілька десятків, я навіть не знаю, як їх назвати… узурпували владу, рахують нас, простих підприємців з ринку, бидлом. Вони сказали, що людина «з болота» не буде сидіти тут, в «Білому» домі. Нас зневажать, вважають за бидло, яке потрібно тільки «доїти», що нас треба знищити. Ви думаєте, вони зупиняться? Ні! Чому ви маєте платити гроші в «кишені» різним «дядям»? Ми виступаємо за те, щоб ідеали Майдану стали у Ковелі дійсністю. Європа – це ми з вами. Ми Європу в Ковелі самі зробимо, без них, якщо вони не хочуть бути разом з громадою. Вони думають лише про свої кишені. Ми, депутати від «УКРОПу», будемо стояти до кінця. Громадо, ви довіряєте нам боротися з цією бандою?» – виголосив лідер депутатської фракції «УКРОП» в Ковельській міській раді Ігор Пініс.<br/>Під схвальні вигуки «Так!» пан Пініс став перед громадою на коліна і подякував за довіру, чим «зірвав» ще більші оплески...&quot; Для мене очевидно,що ніхто із названих виступаючих не мав намірів виконувати одноголосно прийняту ухвалу Віче.На моє тверде переконання. в такий непорядний спосіб у людей було вкрадено премогу та відкрито шлях Кіндеру для подальших зловживань.Виходячи з наведеного хочу запитати Печенюка і Пініса про наступне:коли Ви були щирими - на Віче коли так несамовито рвали на собі вишиванки.чи на протязі року.коли не вдарили палець об палець щоб виправдати довіру ковельчан?
18 Січня 2017, 23:55
&quot;...Наш проект рішення про Прозорро готувався за вимогою виборців. Відповідальність перед виборцями набагато більша, чим будь-яка інша… На січневій сесії долю проекту рішення Кошарука, Місяця, Пініса, Ткачука «Про застосування системи електронних закупівель» будуть вирішувати депутати. Тож черга складати іспит на вірність ідеалам Майдану представницькому корпусу Ковельської міської ради. Революція Гідності триває...» – резюмував депутат...&quot;.Пане Кошарук!Не соромно Вам згадувати про відповідальність перед виборцями та про вірність ідеалам Майдану?Чому члени Вашої фракції рік тому не згадували про такі святі речі для кожної порядної людини .коли як угорілі носилися за Кіндером щоб проголосувати йому на догоду наперекір волі народу ковельського щодо складу виконкому .СОРОМ ВАМ! ВИ ВТРАТИЛИ ЧЕСТЬ І ГІДНІСТЬ.Робіть належні висновки доки ковельчани самі не зробили їх.
19 Січня 2017, 00:42
Мабуть що закупівлі без коруції це важливо.А особисто мені видається ще більш важливим вирішення проблеми виділення земельних ділянок ошуканим учасникам АТО.Хто може пояснити чи не помиляюся я в своїх поглядах?
19 Січня 2017, 01:04
Невже розкрадання землі міської громади не варто Вашої уваги?Чи Ваших босів допустили до цього корита?
19 Січня 2017, 01:15
Дешева, популістська джинса, адмін тре неугодні коменти, лол
19 Січня 2017, 01:20
А, що ви зробили шановний ? Чекаємо звіту,то вам не пініса з печенюком запрягати до роботи.
19 Січня 2017, 02:06
Згідний прозвітувати про свою діяльність як свідомого громадянина відразу після того як прозвітують панове Печенюк та Пініс.Я розумію,що критика не дуже приємна річ,але названим публічним персонам доведеться на неї реагувати.Не помиляється лише той хто нічого не робить.Не виключено,що і я в чомусь помиляюсся в своїх оцінках.Якщо аргументовано буде доведено,що мої оцінки не правильні - я принесу свої найщиріші вибачення.
19 Січня 2017, 03:16
Чим більше тут полощуть громраду, тим більше в мене до неї симпатії, видно добре комусь вона муляє.
19 Січня 2017, 23:34
Адмін, у верхньому правому куточку вистав значок реклами)
21 Січня 2017, 11:09
Занадто активний коментатор - то РЕШЕТНЯК, мурло ще те. Якби він був путнім чоловіком, то засукав би рукава і строчив би заяви на кіндера в прокуратуру за те що той обкрадає громаду, а він як репях вчепився до &quot;очільників громради&quot; і полоще їх полоще... От хто перед кіндером вислужується, є інтерес напевно. За решетняковими коментами на громраду - кіндер просто ангел. Чоловіче опамятайся, невже ти думаєш що тебе тут ніхто не впізнає.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024