У Ковелі учасникам бойових дій дають землю у заплаві Турії

20 Січня 2017, 09:50
4545

Дуже потрібну та благородну справу роблять депутати Ковельської міської ради, але деколи перегинають палку, дбаючи про добробут воїнів, які захищали і захищають Схід України від окупантів та сепаратистів.

На розгляд сесії Ковельської міської ради, яка відбудеться 26 січня, внесено проект рішення про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність трьох земельних ділянок для житлового будівництва учасникам бойових дій. Автором його є депутат з фракції ВО «Батьківщина», офіцер Збройних сил України Олег Коцура.

Інший депутат від фракції «Батьківщина», старший брат міського голови Геннадій Кіндер, який нещодавно заявив, що складає з себе повноваження голови постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, ініціював розроблення детального плану цієї території. Головний архітектор міста Людмила Мурай підготувала і внесла на сесію відповідний проект. Отож, далекоглядна ковельська влада бачить тут садибну житлову забудову.

Висока мета по відношенню до учасників бойових дій! Хіба не так? Щоправда, є одна досить серйозна проблема: земельні ділянки знаходяться у заплаві річки і затоплюються повеневими водами. Це добре видно на схемі планувальних обмежень, які розроблені львівським «Містопроектом» на замовлення відділу містобудування та архітектури, який очолює Людмила Мурай.

Ну, а як Турія саме в цій місцині розливається можна побачити на фотозаставці до нашої публікації, яку ми взяли з Google Earth (фото freeman). На задньому плані знімка – молитовний будинок Християн Віри Євангельської. 

Коментарі
20 Січня 2017, 12:07
Тепер зрозуміло чому мер не хоче чистити річку.
20 Січня 2017, 12:32
тут і до ворожки не треба ходити, щоб зрозуміти - дали ділянку аби на папері була. Цих депутатів і архітектора заразом треба звільняти, бо перетворюють місто у чорт-зна-що. Я взагалі не розумію, як можна будуватись біля Турії, там же навіть і 500 метрів немає між берегом і найближчими будинками ТТ Якщо зноситимуть ці будинки, то нехай власники не нарікають і не скаржаться. P.S щоб їх затопило
20 Січня 2017, 12:50
коли відправляли хлопців на смерть. то давали білет в одну сторону. Ніхто не сподівався, що хлопці виживуть і повернуться. А дане слово виконати влада не змогла. Ну подумайте самі - невже ж вам дадуть ділянку в хорошому місці по сусідству з прокурором, суддею чи директором? Та ніколи такого не буде.
20 Січня 2017, 14:46
Я повністю підтримую *мобілізатора*
20 Січня 2017, 14:58
Там ще в тому місці 2труби напірного колектора всі нечистоти з сільмашу і володимирської тоість міна звитримкою часу а це не булька з носа
20 Січня 2017, 15:05
Підлянка в проекті рішення присутня.Де саме не можу збагнути.Ніколи не повірю щоб БЮТорасти при вирішенні земельних питань не подбали про власну кишеню.
20 Січня 2017, 15:29
Розробником проектної документації виступає львівський інститут. Прізвище одного з виконавців проекту дивним чином співпадає з прізвищем і імям скандально відомого місцевого проектанта.,Дуже дивне співпадіння.
20 Січня 2017, 16:24
За рахунок бюджетних коштів навезуть землі і будуть ділянки не гірші ніж у прокурора,судді чи чиновника хабарника.З цим потрібно щось робити.
20 Січня 2017, 17:45
Хороші ділянки ті що за автостоянкою захапав бютораст Гетьман-там ціла вулиця поміститься, а воно там обнесло все парканом з восьмома воротами та чорноземом торгує
20 Січня 2017, 17:55
І навіщо одній такій як Гетьман падлюці ціла вулиця-вже такою хитрою була бютівка Дубій
20 Січня 2017, 18:06
А ЯК ЦЕ ОДНІЙ СКОТИНІ ПАДАРУВАЛИ КІЛЬКАНАДЦЯТЬ ГЕКТАРІВ ЗЕМЛІ В ЦЕПНТРІ МІСТА-ВІН ЩО УЧАСТНИК АТО ЧИ ПРОСТО ЗАСЛУЖЕНИЙ БЮТОРАСТ
20 Січня 2017, 19:09
&quot;...ЗА РЕЗУЛЬТАТОМ<br/> 16:38 16.01.2017<br/>самий ефективний спосіб протидії злочинному режиму у даному випадку переобрання членів громради, як це їм не прикло чути, обрати людей, які зможуть приймати (ухвалювати) рішення, які є обов'язковими для розгляду Органом ( у письмовому вигляді, а не усно).... взаємодіяти із засобами масової інформації, ініціювати та проводити в установленому законом порядку громадську експертизу діяльності Ковельської міської ради та її виконавчих органів, громадську антикорупційну експертизу проектів нормативно-правових актів (рішень, розпоряджень сесії та Кіндера), ініціювати до Органу (Кіндеру, депутатам) розгляд будь-яких питань, що стосуються життєдіяльності міста та громади м. Ковеля, подавати проекти рішень на сесію Ковельської міської ради, брати участь у політичній діяльності, ініціювати і проводити масові заходи (збори, громадські «Віче», тощо). В разі виявлення корупційних дій або порушення законних прав і свобод громадян Органом, Громадська рада невідкладно повідомляє правоохоронні органи та здійснює громадський контроль за розслідуванням. Д И В Н О, але ці повноваження у них є згідно Положення, а діють лише у спосіб &quot;поговорити та розійтися&quot;. Схоже формула купи+продай= вигода.... - для них більш приємна ?...&quot;
21 Січня 2017, 02:59
Обрати головою громради Решетняка, бо вже надоїло читати його довбані коменти. Ну просто звихнувся чоловік. Той нарішає.
21 Січня 2017, 08:33
А стадіон Локомотив-вірніше землю під ним кому із БЮТорастів подарують
21 Січня 2017, 08:39
Виділять на підставних осіб, а земля опиниться в одного власника від БЮТ для якогось маштабного дуже потрібного місту будівництва...
21 Січня 2017, 08:44
Мені Геник вже пропонував отримати там землю а потім повернути за певну винагороду на користь певних людей
21 Січня 2017, 09:28
Не виділені земельні ділянки вже вартують у кабінетах бюторастів по 15 000 доларів
21 Січня 2017, 13:22
ЗЕМЕЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ. Стаття 39. Використання земель житлової та громадської забудови:<br/> Використання земель житлової та громадської забудови здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельно-господарського устрою з дотриманням будівельних норм, державних стандартів і норм. <br/>ЗАКОН УКРАЇНИ &quot;ПРО РЕГУЛЮВАННЯ МІСТОБУДІВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ&quot; Стаття 1. Визначення термінів: детальний план території - містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території;<br/>Стаття 19. Детальний план території:<br/> 1. Детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території.<br/>ДЕРЖАВНІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ Б.1.1-14:2012 &quot;СКЛАД ТА ЗМІСТ ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУ ТЕРИТОРІЇ&quot;<br/>Пункт 4.4. Затверджений детальний план є основою для визначення вихідних даних для відведення, вилучення земельних ділянок, встановлення та зміни їх цільового призначення, розміщення об'єктів будівництва, реконструкції забудови. <br/>Пункт 4.8. Проект землеустрою щодо впорядкування території для містобудівних потреб розробляється згідно з проектним планом детального плану території.<br/>ПІДСУМКОВЕ ПИТАННЯ: Чому в порядку денному є проект рішення 16.8 про складання проектів землеустрою, якщо проектом рішення 27 лише планується розробка детального плану????? В МІСЬКІЙ РАДІ ЗАКОНИ ЧИТАЮТЬ??????
21 Січня 2017, 18:07
Якщо має місце очевидне порушення Законів,то чому не притягуються до відповідальності порушники?Про бездіяльність місцевих правоохоронних органів я вже чув,але ж повинні існувати якісь інші шляхи протидії злочинцям.Хто конкретно сприяє розгулу злочинності у владних кабінетах міста?,
21 Січня 2017, 21:39
хто такий решетняк
21 Січня 2017, 21:54
30-річну Тетяну Решетняк із Києва, яка була солісткою &quot;Гарячого шоколаду&quot;, співала на бек-вокалі в багатьох зірок, спіткала поразка на минулому &quot;Голосі&quot;. Тренери не розвернули крісел, а потім картали себе за нерішучість і закликали Решетняк не здаватися. Того ж дня дівчина пообіцяла прийти на &quot;Голос країни 5&quot;, аби виправдати любов глядачів і реалізувати мрію життя - почати сольну кар'єру. На сліпих прослуховуваннях від 15 березня до Тетяни, яка співає заради маленького сина, розвернулися всі тренери, із-поміж яких вона обрала Потапа.
22 Січня 2017, 00:53
А в чому проблема? Нехай в іншому місці виділять землю...Чи в Ковелі вже всю землю роздали депутатам і приближеним до них? А якщо їм не дадуть то скоріше за все там буде &quot;Лабаз 2&quot; або будинок якоїсь &quot;шишки&quot;, якщо вже планують детальний план..
22 Січня 2017, 12:14
Якщо розробляють документацію з порушенням законодавства - земля,як і сотні інших земельних ділянок,за чималі гроші потрапить &quot;потрібним&quot; людям.
22 Січня 2017, 14:05
&quot; скоріше за все там буде &quot;Лабаз 2&quot; або будинок якоїсь &quot;шишки&quot;. Можна обманути людей, але тільки не природу! Як би не вимощували територію під забудову в заплаві річки буде те, що на першій фотографії. А гроші &quot;закопувати&quot; в різні детальні плани Кіндер з Мурай добре вміють!
22 Січня 2017, 15:26
А кандидати на отримання земельних ділянок реальні чи підставні?Невже така велика складність залучити правоохоронні органи для зясування істини?Куди дивляться депутати та члени Громради?
22 Січня 2017, 16:58
Кандидати реальні...Вже перевірено... Тільки чи вони знають де їм хочуть виділити землю...І скільки потрібно буде відвалити ще за вимостку...
22 Січня 2017, 16:58
Кандидати реальні...Вже перевірено... Тільки чи вони знають де їм хочуть виділити землю...І скільки потрібно буде відвалити ще за вимостку...
22 Січня 2017, 17:05
На мою думку краще нехай учасникам дадуть, якщо вони згідні там отримати, чим буде там &quot;Лабаз 2&quot;
23 Січня 2017, 05:55
Допоможу зоорганізувати торгове місце без дозвільних документів та реєстрації підприємця.Єдиний кишеньковий внесок до 19 числа помісячно.Гарантується повний юридичний супровід.Пропозиції менше 30 календарних днів не розглядаються.Всі питання особисто в приваті.
23 Січня 2017, 22:54
Дуже прошу видаляти дебільні коменти всякої &quot;хамси&quot;. Вони зводять нанівець рейтинг сайту.
23 Січня 2017, 23:14
Коля ти не забашляв в общак Ковель-2 за цей місяць
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024