Ковельських підприємців закликали створити безпечніші умови праці

12 Січня 2020, 17:44
Травма / Фото ілюстративне 1537
Травма / Фото ілюстративне

Ковельське відділення Фонду соцстраху закликало роботодавців посилити профілактичні заходи з виробничого травматизму.

Про це інформує Ковельська міська рада.

У 2019 році у місті Ковелі, Ковельському та Старовижівському районах відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України зареєстровав 13 (з них 3 – смертельні, 2 з можливою інвалідністю) потерпілих від нещасних випадків на виробництві.

У стані алкогольного сп’яніння трапилось два нещасні випадки, один – із смертельним наслідком, один – з можливою інвалідністю працівника.

Через невиконання інструкцій з охорони праці загинув працівник ТОВ «Волма»; важкі травми кісток таза отримав виконроб компанії ТзОВ «Калина» внаслідок падіння в забетоновану яму на території підприємства; через дорожньо-транспортну пригоду загинув водій вантажного автомобіля ТОВ «Транс-Ковельавто»; травми правої стопи зазнав електрослюсар ТОВ «Дубечненський керамічний завод» внаслідок незахищених захисним кожухом шестерень приводу руху електролафети; травму несумісну із життям завдав кінь підсобному робітнику СТОВ «Зоря».

Читайте також: Велицьк: від удару коня помер чоловік

Проведений аналіз обставин і причин травматизму на підприємствах  за 2019 рік показує, що основними його причинами є: організаційні 61.5 % (8 випадків); технічні 15.4 % (2 випадки); психофізіологічні 15.4 % (2 випадки); техногенні, природні, екологічні та соціальні 7.7 % (1 випадок). 

З-поміж іншого, організаційні причини настання нещасних випадків — це вчасне проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці, забезпечення працівників відповідними інструкціями, засобами індивідуального та колективного захисту, здійснення контролю за додержанням працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці та іншого.   

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром