У Ковелі виступили музиканти, які працюють у Сінгапурі

14 Січня 2020, 11:11
У Ковелі виступили музиканти, які працюють у Сінгапурі 1772
У Ковелі виступили музиканти, які працюють у Сінгапурі

У Ковельській школі мистецтв виступили українські музиканти, які зараз працюють у Сінгапурі.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Для ковельських поціновувачів класичної музики відбувся «Різдвяний концерт» від молодих українських музикантів з Сінгапуру. Концерт відбувся у Ковельській школі мистецтв за ініціативи колишньої учениці Тетяни Артемук, яка навчалася грі на фортепіано в класі Тетяни Савич. З перших років занять дівчинка заявила про себе, як талановиту піаністку. В другому класі дала свій перший сольний концерт, в третьому – вже грала з симфонічним оркестром школи, а також розпочала виконувати прелюдії і фуги з ДТК Й.С.Баха.

Впродовж навчання вона брала участь в багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах, отримала чимало нагород, серед яких спеціальний приз Міжнародного конкурсу в Житомирі за найкраще виконання твору українського композитора, де прозвучали «Дві поеми-легенди» Віктора Косенка.

Професійну освіту здобула у Київській музичній академії імені Петра Чайковського та аспірантурі. Сьогодні Тетяна живе і працює у Києві, підтримує дружні творчі стосунки з багатьма виконавцями, серед яких і учасники «Різдвяного концерту» – Олександр Корнєв (скрипка), Родіон Синчишин (скрипка) та Юліана Румянцева (фортепіано).

Творчий шлях музикантів пов`язаний з Сінгапуром. У 2013 році Олександру, студентові другого курсу Київської музичної академії імені Петра Чайковського запропонували продовжити навчання в Сінгапурі. Після закінчення він став асистентом Академії. Олександр має витончену манеру гри, чудово володіє звуковою палітрою, яка зачаровує філігранністю, виваженістю та тембральним різноманіттям. Вже у першому сольному номері скрипаль продемонстрував високу виконавську майстерність.

Родіон, натомість, є ще студентом четвертого курсу музичної академії Сінгапуру, куди він поступив одразу після закінчення Київської спеціалізованої музичної школи-десятирічки. Він володіє прекрасною технікою гри та культурою звуку.

Юліана є випускницею Київської музичної академії і вже кілька років працює в Сінгапурі. Виконавиця має глибокий і водночас ніжний звук. Партія фортепіано в її виконанні – це не тільки супровід, а рівноправний учасник ансамблю. Разом з солістами вона зуміла відтворити стилістику кожного твору.

Музиканти виконали твори імпресіоністів – сонати для скрипки та фортепіано Клода Дебюссі і Моріса Равеля, а також твори композиторів 20 століття «Романс» і «Тарантела» для двох фортепіано Сергія Рахманінова та П`ять п`єс для двох скрипок і фортепіано Дмитра Шостаковича.

 



Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром