У ковельчанина-пільговика водій автобуса забрав посвідчення і вимагав гроші

22 Січня 2017, 11:31
5716

Ковельчанин Андрій (ім'я змінено) потрапив у неприємну ситуацію вчора, 21 січня.

Чоловік придбав пільговий квиток на автобус сполученням Луцьк – Ратне і їхав з Луцька до Ковеля, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

В Андрія є посвідчення, що він з багатодітної родини й має пільги на проїзд автобусами. Проте, коли водій почав перевіряти квитки, то сказав заплатити йому 45 грн. Хлопець відмовився, у відповідь водій почав погрожувати поліцією, намагався вигнати Андрія з автобуса й викинути його речі.

Зрештою водій попросив показати ще раз посвідчення, взяв його в руки ... і відмовився віддати, доки хлопець не заплатить.

На всі вмовляння він відповідав, щоб дзвонили перевізнику – Н.В. Приходько.

«Тоді я зателефонував батькові, щоб порадитися. Батько сказав, що потрібно викликати поліцію і в Ковелі розбиратися, чому водій забрав посвідчення і вимагав кошти. Водій все ж віддав посвідчення в Ковелі», – розповідає Андрій і додає, що така ситуація у нього не вперше.

«Кілька місяців тому я їхав цим же автобусом і водій комусь перетелефонував та кричав, що більше мене не возитиме, хоча в автобусі я був єдиним пільговиком, інші пасажири їхали за повну вартість квитка. Тоді я не став з ним сваритися, але ж таких водіїв є багато! Кожна людина має право на нормальний проїзд», – зауважує чоловік.

Коментарі
22 Січня 2017, 13:44
вимагайте у тих падлюк маршрутчиків квиточки. Досить щоб ці шакали жили за наш рахунок. Хто в місті господарі - народ чи якейсь маршрутне бидло?
22 Січня 2017, 13:56
Квиток пільговий видається не просто так а на підставі документів, які засвідчують стан тієї чи іншої людини .І видає квиток людина яка компетентна і спеціально навчена видавати ці квитки на підставі законодавства , просто кажучи на шару такий квиток не отримати тому що він підтверджується номером посвідчення в квитку. <br/>А ще треба було у водія спитати чи має він право перевіряти квитки і хай би показав такий документ .<br/>Писати треба заяву на водія до притягнення його до адміністративної відповідальності ,і відшкодування моральних збитків .<br/>І ще питання до наших чинушів коли цих горе водіїв відлучать від квитків?
22 Січня 2017, 14:07
І знову ж ми спираємось в прізвище товстига. Адже саме пасадирські перевезення - його сектор діяльності. Чому мовчать депутати. Не зрозумілим стає вислів - влада для народу і слуги народу. Можливо у нас і у влади поняття -український народ - мають різне значення. Для них наро це ті з кого можна здерти бабло. Всі інші - бидло
22 Січня 2017, 14:27
Мудак, читай уважно. Квиток продали в Луцьку на міжміський рейс.
22 Січня 2017, 14:59
Тут проблема значно глибша.По перше<br/>Водіями маршруток в нас більшості працюють абсолютно не підготовлені для цієї роботи люди.Для прикладу, колись ще за союзу, для роботи на міжміських маршрутах відбирались люди досить жорстко, а саме.Водій мав мінімум три роки працювати на міських маршрутах.За цей час він не повинен був мати ніяких нарікань ні з якого боку. За цим слідкували. А зараз ще не встиг права получити, а зразу ж сів на міжміський маршрут не маючи для цієї роботи ніякої підготовки <br/>По друге:<br/>Наша не розумна держава віддала право перевезення пасажирів маршрутами приватним перевізникам, у яких на першому місті не обслуговуванння пасажирів а заробляння грошей.І коли з 1 січня їм дозволили ціни на маршрути встановлювати самим собі , ці падлюки обнагліли остаточно. Почнемо з того що їх абсолютно ніхто не контролює. Вони приватні підприємці , працюють за спрощеною системою оподаткування, а відтак не про яку якість обслуговування чи безпеку руху говорити не доводиться. Що робити в такій ситуації <br/>1 Терміново змінити в них форму оподаткування <br/>2 Через облдержадміністрації і податкові заставити їх видавати 100% квитки пасажирам,і не просто видавати, а писати номера квитків в контрльки . <br/>3. З представників облдержадміністрації і податкової створити контрольні служби , задача яких виїжати на контрольному автомобілі на маршрути і перевіряти водіїв і підприємців на предмет 100% обілечування пасажирів. І якщо не видаються квитки - писата АКТ. 2 -3 АКТА на протязі місяця - в такого підпиємця забирається маршрут, далі тендер і на даному маршруті інший підприємець. Гарантую після введення вище викладеного аматорів заробляти гроші значно поменшає.<br/>А тепер що до конкретної ситуауії. Просто терміново не відкладно їхати в Волинську облдержадміністрацію і писати заяву на цього підприємця. Я також багатодітний тато і в мене схожа ситуація була . До моєї дитини також причипився один щоб я заплатив. Я йому &quot;заплатив&quot; думаю мало не показалось, хай радіє що у нього маршрут не відібрали
22 Січня 2017, 15:08
сам ти мудак. Тобі ж ясно сказано, що вимагав гроші у пільговика. А квиток той липовий, просто фото, як рюблять редактори вставляти ліві фото для фону. Читати навчись - баран.
22 Січня 2017, 16:07
Сам був свідком. коли автобус заїхав до НГЧ і водій почав вимагати від пільговика, до речі також дитину з багатодітної сімї, доплатити гроші до квитка придбаного в касі Ковельської автостанції. Погрожував дитину викинути з автобуса. На рахунок депутатів, то погляньте, хто в нас перевізники і все стане ясно, наведенням порядку тут нікому не вигідно. Хіба, що люди самі поставлять їх на місце.
22 Січня 2017, 16:22
штрафувати потрібно не пасажира а водія, за те що в автобусі є безбілетні пасажири. І ток взути, щоб падлюці місця мало стало. За одного бнзбілетного пасажира 10 000 грн, для початку. Хватить цих крахоборів годувати.
22 Січня 2017, 16:27
Про безплатний проїзд пенсіонерів на <br/> транспорті загального користування <br/><br/> ( Чинність Постанови поширена на інвалідів - <br/> згідно з Постановою КМ N 555 ( 555-94-п ) <br/> від 16.08.94 ) <br/><br/> ( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ <br/> N 1758 ( 1758-2001-п ) від 27.12.2001 ) <br/> <br/><br/> Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є: <br/><br/> 1. Ввести безплатний проїзд для пенсіонерів за віком на <br/>міському пасажирському транспорті загального користування (крім <br/>метрополітену і таксі) та приміських маршрутах. <br/><br/> 2. Міністерству фінансів під час уточнення показників <br/>державного бюджету на кожний рік передбачати витрати, пов'язані з <br/>безплатним проїздом пенсіонерів за віком.<br/>( Пункт 2 в редакції Постанови КМ N 1758 ( 1758-2001-п ) від <br/>27.12.2001 ) <br/> <br/><br/> Прем'єр-міністр України Л. КУЧМА
22 Січня 2017, 16:34
Про поширення чинності постанови Кабінету <br/> Міністрів України від 17 травня 1993 р. N 354 <br/><br/> ( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ <br/> N 1758 ( 1758-2001-п ) від 27.12.2001 ) <br/> <br/><br/> Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є: <br/><br/> 1. Поширити чинність постанови Кабінету Міністрів України <br/>від 17 травня 1993 р. N 354 ( 354-93-п ) &quot;Про безплатний проїзд <br/>пенсіонерів на транспорті загального користування&quot; на інвалідів. <br/><br/> 2. Міністерству фінансів під час уточнення показників <br/>державного бюджету на кожний рік враховувати витрати, пов'язані з <br/>безплатним проїздом інвалідів.<br/>( Пункт 2 в редакції Постанови КМ N 1758 ( 1758-2001-п ) від <br/>27.12.2001 ) <br/> <br/><br/> Прем'єр-міністр України В.МАСОЛ <br/><br/> Міністр <br/> Кабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
22 Січня 2017, 16:39
Вищерозміщені дві постанови вказують на те, що пенсіонери за віком та інваліди користуються пільгами без будь-яких обмежень. БЕЗ ВСЯКИХ ТАМ ЗАКИДІВ ВОДІІВ: &quot;А В МЕНЕ ВЖЕ Є ДВА ПІЛЬГОВИКИ!&quot;. Постанови чинні і не суперечать правовим актам вищої юридичної сили.
22 Січня 2017, 17:12
Що тут скажеш? Бардак в цій галузі: і з білетами, ну і, за те, що не відшкодовують перевізникам коштів за перевезення пільгових категорій. І саму галузь віддали приватникам. А де якісь АТП громадського транспорту, що належать територіальним громадам, наприклад, як в тій же Польщі, нормальні автобуси, а не якісь &quot;бусіки&quot;, які випереджають один одного, щоб побільше зайшло саме до нього людей?
22 Січня 2017, 17:21
Що до цих постанов, то вони стосуються більше не водіїв а міську владу, яка не хоче фінансувати пільгові перевезення в міському транспорті.І що савме цікаве , це те що за посвідченням інваліда я безплатно їду в Київі на всіх маршрутках, тролейбусі та метро. Просто показав посвідчення і поїхав. Такаж ситуація з Луцьком. В Ковелі о ці о два пасажира безплатні просто бісять. Але то питання більше до так званого мера Кіндера і його друга злодія Товстиги
22 Січня 2017, 19:53
Більш точне формулювання буде наступне:&quot;...питання більше до так званого мера ЗЛОДІЯ Кіндера і його друга злодія Товстиги...&quot;
22 Січня 2017, 20:30
Ця команда кіндера сама найсабша за всю історію Ковеля. Коли керівництво набирається по кумівству. помідорному праву, телефонному праву то й таке блядство коїться. Олег Олексійович вас попереджади - Товстига скрита контра. Не послухали і не треба. Я вас особисто підтримував і захищав. З сьогоднішнього дня мої дії будуть протилежними. Ви самі цього захотіли.
22 Січня 2017, 20:42
Треба писати так:&quot;....питання більше до так званого мера,очільника організованого злочинного угрупування,злодія, Кіндера і його друга злодія Товстиги...&quot;
22 Січня 2017, 21:14
Проблема з перевезенням пасажирів не нова. Водій не мав жодного права вимагати доплати за квиток виданий в касі автостанції. І за це має відповідати. Але з іншого боку, а чи не забагато у нас людей, які мають безкоштовно їздити у транспорті. Тут згадували Польщу і їхні автобуси. Але в Польщі право на безкоштовний проїзд мають тільки інваліди 1 групи і люди вік яких більше 75 років і знижка для школярів і студентів.І коли я запитав у польського водія автобуса якби у них було стільки пільговиків , то він засміявся і додав, що їх ніхто не возивби бо не було б на чому.Але пільгові категорії мають бути і тільки ті,які цього потребують,
22 Січня 2017, 21:17
В мене нема підстав не вірити інформації &quot;Ковельчанин:&quot;.. за посвідченням інваліда я безплатно їду в Київі на всіх маршрутках, тролейбусі та метро. Просто показав посвідчення і поїхав. Такаж ситуація з Луцьком. В Ковелі оці о два пасажира безплатні просто бісять...&quot; Що заважає депутатам спільно з ГР виступити з ініціативої вирішення надуманої Кіндером проблеми?
22 Січня 2017, 21:31
Закони про пільговий проїзд ніхто не відміняв.В інших містах дотримують Законів.При бажанні місцева влада могла б вирішити проблему.
22 Січня 2017, 22:41
Я також вважаю,що депутати,члени Громадської ради,громадські активісти при бажанні могли б примусити міського голову вирішити проблему безкоштовного проїзду пенсіонерів.Проблема в тому,що нікому наші проблеми не потрібні.Нікому!
22 Січня 2017, 23:02
Переламати б таким водіям ноги, посадити на групу інвалідності, і змусити їздити маршрутками з водіями мудаками..щоб на собі, падли, відчули за що людям пільги надають.
22 Січня 2017, 23:13
Для початку нашій владі варто прикрити &quot;АС-2&quot; що навпроти Алладіна. А то ще трохи, і там буде більше пасажирів, ніж на самій автостанціі.
22 Січня 2017, 23:53
Невже в Ковелі нема кому виступити з ініціативою проведення громадських слухань по питанню безкоштовного проїзду?
23 Січня 2017, 00:19
В Польщі інвалідів пенсіонерів пільговиків не менше, а може й більше. Справа в іншому, там підхід до цієї проблеми інший.Там платять всі, але в Польщі пільговим категоріям людей з міського бюджету до пенсії йде доплата за проїзд. Саме це в свій час на Волині хотів запровадити покійний Борис Петрович Клімчук. Але не встиг. Він говорив, що за проїзд мають платити всі, але не захищеним категоріям громадян скажімо держава має відшкодовувати проїзд у громадському транспорті додаючи до пенсії 200- 300 грн.Теж саме по скрапленому газу. Тобто пенсіонерам інвалідам держава надає субсидії на проїзд. Куди витратить ці гроші людина- її право, але за проїзд мають платити всі.Саме по такому принципу працює Польща, саме це хотів Борис Петрович запровадити на Волині як пілотний проект
23 Січня 2017, 00:29
При бажанні проблему можна вирішити. На превеликий жаль таке бажання відсутнє у людей,які обіцяли дбати про ковельчан.
23 Січня 2017, 01:29
Я вже в літах. Учасник бойових дій. Є нагороди. Проте посвідченням не користуюсь. Краще заплатити за проїзд ніж руйнувати свої нерви. Після спору з жовторотим водієм настрій втрачається на довго. Та й камінь на душі за наше нікчемне покоління
23 Січня 2017, 01:44
Тут якщо згадали про АТП місцевих громад, то хочу повідомити про наступне. Буквально тиждень тому довелось мені проїздом бути три години в м. Вараш ( бувший Кузнецовск) Рівненської обл. Так от. Я там на міських маршрутах не побачив не одного бусика. Там по місту на міських маршрутах їздять старенькі ЛАЗи місцевого АТП.Тобто ЛАЗ 699 і червоні дизилі з камазовським двигуном . О якби я там ще й ЛІАЗА та Ікаруса -гармошку побачив би то подумав би що на машині часу в ссср приїхав. Їдуть по місту Лаз ( Атомна станція- вулиця така то. А ліаза також не давно бачити довелось біля Новограда Волинського
23 Січня 2017, 02:10
Повністю підтримую пропозицію про громадські слухання.За логікою речей організувати проведення такого заходу,як вже говорилося, могли б депутати спільно з гром радою.Шкода,що нас зневажають і не бажають нічого робити з того,що неодноразово обіцяли.
23 Січня 2017, 13:49
Якщо в інших містах України діють без обмежень Постанови КМУ про безплатний проїзд песіонерів,а в Ковелі ні - можна зробити висновок,що це чисто місцева самодіяльність.Порядок проїзду пенсіонерів в транспорті необхідно негайно приводити у відповідність з вимогами нормативних документів.На сьогоднішній день пенсіонерів за їхніми статками можна прирівняти до жебраків.Вважаю що було б правильно саме в рідному місті Б.П.Клімчука реалізувати його ідеї щодо адресної грошової допомоги пенсіонерам на проїзд в громадському транспорті та на медикаменти.
23 Січня 2017, 13:58
Може Вашим організаціям варто виступити з ініціативою щодо реалізації пропозицій попереднього коментатора?
23 Січня 2017, 15:19
Постианови КМУ від 17.05.1993 р. N 354 та від 16.08.1994 р. N 555 діють на всій території України і мають вищу юридичну силу, аніж акти органів місцевого самоврядування. Місцеві органи не можуть ні змінити, ні скасувати, ні зупинити (призупинити) повністю чи частково дію цих постанов. Тому, сідаючи в маршрутку, пільговик зобов'язаний показати водію та сидячим поруч пасажирам пенсійне посвідчення і нічого нікого не просити, нічого водію не платити, а сісти і їхати. Якщо водій почне дзявкати і не дай Бог руки простягати, відразу ж потрібно викликати поліцію.
23 Січня 2017, 16:47
Мені до вподоби пропозизиції дописувачів під ніками: &quot;Василю Петровичу&quot; ,&quot;Місцева самодіяльність&quot;, &quot;,,До ветеранських організацій&quot;.Згідний з &quot;Учасник війни&quot;: &quot;...Краще заплатити за проїзд ніж руйнувати свої нерви. Після спору з жовторотим водієм настрій втрачається на довго. Та й камінь на душі за наше нікчемне покоління...&quot; Перебуваючи на пенсії вже 7 років я також жодного разу не скористався правом на безкоштовний проїзд тому,що для мене дуже принизливо бути в .ролі жебрака та клянчити милистиню у жовторотих водіїв маршруток.З таким приниженням пенсіонерів необхідно покінчити.Люди пропонують реальні шляхи вирішення проблеми.Чому б ними не скористатися?
23 Січня 2017, 17:49
Товстига, ти вже й пенсію собі зробив? Як???
23 Січня 2017, 18:45
І знову поют &quot;обіжені&quot;.Товстига і Кіндер да пошліть етіх пісарчуков нах...!Самі в оровали а тепер по собі ценят.:Ми їх всех знаем.Дебіли:автобус Луцьк-Ратне.Пасажир покупал билет в Луцке.Притензии до заступника голови ОДА піз....Кошарука.Уже надоел ваш стиль пісанія.А на щет посадки возле кукольной -сами зделали і самі кричите караул.Пишите лучше за тех чесних кто в другіх соседних районах перевозить людей і на какіх документах.Вот где собака зарита.
23 Січня 2017, 18:45
І знову поют &quot;обіжені&quot;.Товстига і Кіндер да пошліть етіх пісарчуков нах...!Самі в оровали а тепер по собі ценят.:Ми їх всех знаем.Дебіли:автобус Луцьк-Ратне.Пасажир покупал билет в Луцке.Притензии до заступника голови ОДА піз....Кошарука.Уже надоел ваш стиль пісанія.А на щет посадки возле кукольной -сами зделали і самі кричите караул.Пишите лучше за тех чесних кто в другіх соседних районах перевозить людей і на какіх документах.Вот где собака зарита.
23 Січня 2017, 18:45
І знову поют &quot;обіжені&quot;.Товстига і Кіндер да пошліть етіх пісарчуков нах...!Самі в оровали а тепер по собі ценят.:Ми їх всех знаем.Дебіли:автобус Луцьк-Ратне.Пасажир покупал билет в Луцке.Притензии до заступника голови ОДА піз....Кошарука.Уже надоел ваш стиль пісанія.А на щет посадки возле кукольной -сами зделали і самі кричите караул.Пишите лучше за тех чесних кто в другіх соседних районах перевозить людей і на какіх документах.Вот где собака зарита.
23 Січня 2017, 21:16
20 лютого ц.р. їхав з Ватутіна в маршрутці №1 / пільгові перевезення / до 3-ї школи . Від нічого робити рахував про себе, скільки людей заплатило за проїзд = 19 чол. А в звичайних маршрутках репетують , що 2 пільговика вже є !!! Це продєлки влади , типу цілий автобус &quot;виділили&quot; на пільгові перевезення. Шановний народно обраний мер , наведіть порядок в питанні проїзду пільговиків відповідно до законів України , не йдіть на поводу в мошенників типу Товстига ... !!!
23 Січня 2017, 23:13
То все роблять бидлячі спиртові Барвінки з їхніми маршрутами
24 Січня 2017, 01:05
Я батько 3-х дітей.для мене дико коли мої не можуть їздити в міжміському транспорті по пільгах, які прописані в законі. Чому моя дитина беручи пільговий квиток має доплачувати водієві. І ця вся процедура супроводжується зверхнім голосом водія &quot;наплодились тут всякі&quot;. Кінець кінцем скільки це блядство буде безкарним для нашоі довбаної місцевої влади ? Як Кіндеру свою сраку в новому опелі інсігнія возити не в лом. Люди схаменіться цим блядям насрати на нас і неї родини. Вони дивляться де б то щось вкрасти<br/> На хер треба гнати уродів.
24 Січня 2017, 10:00
Ми їх вибирали ми і маємо їх знімати. Не мовчати, не сидіти склавши руки. А виганяти цих бездар керівників. Пройшло півроку з моменту обрання на посаду будь добрий показати громаді, що ти зробив на ділі а не на папері. Одобрила громада працюєш далі, якщо ні то встав і сам звільнився. От така має бути процедура. Ми платимо їм зарплату і ми в праві вирішувати це.
24 Січня 2017, 10:00
Ми їх вибирали ми і маємо їх знімати. Не мовчати, не сидіти склавши руки. А виганяти цих бездар керівників. Пройшло півроку з моменту обрання на посаду будь добрий показати громаді, що ти зробив на ділі а не на папері. Одобрила громада працюєш далі, якщо ні то встав і сам звільнився. От така має бути процедура. Ми платимо їм зарплату і ми в праві вирішувати це.
24 Січня 2017, 12:48
Згідний,що не мовчати потрібно і не сидіти склавши руки,а виганяти бездар керівників.Проблема в тому для того щоб це робити нам необхідно обєднатися.А розєднані ми тому що бездіють ветеранські та громадські організації,депутати та інші лідери громади.
24 Січня 2017, 13:18
Позиція : - поліції , прокуратури і СБУ по типу ми нічого не знаємо , офіційних заяв не має ...Шановні, вам не стидно зарплату отримувати з народних налогів ??? Люди в своїх коментарях факти правопорушень подають вам ,на золотому блюдечку ...
24 Січня 2017, 14:46
Згідний,що лідери громади більше дбають про популізм та самопіар,а тому роками не вирішуються чисельні проблеми ковельчан,в тому числі і приниження пенсіонерів в міських маршрутках.
10 Лютого 2017, 13:40
Таких перевізників бити зразу в рило і визивати міліцію І таке бидло швидко притихне Якщо Ви люди бачите такі ситуації не мовчіть і не терпіть визивайте міліцію а вони зобовязані реагувати
31 Березня 2017, 09:21
Так куди звертатись в такій ситуації? А то всі відразу мерів згадують іт.д. Зі мною сталась така ж ситуація з пільговим квитком, водій-хамло почав тикати перелік пільговиків і дзвоніть до Приходько Н.В. (вона є перевізником). Закривав автобус на ключ, щоб не зайшли і вимагав оплатити повну вартість при наявності квитка купленого в касі.
27 Квітня 2018, 02:47
26 квітня 2018 року я навмання бігла на маршрутку,бо послугами автостанції користуюся рідко,тому графіку руху автобусів не знаю.Зловивши очима автобус за маршрутом Любешів-Нововолинськ час відправки ,як я уже пізніше дізналася 16.05 на платформі я зраділа.Але радість моя була короткою,бонахаба контролер закрила перед моїм носом двері маршрутки і сказала,щоб я ішла до каси,а автобус вже відправлявся і був наполовину порожнім.Вона мене не впустила інахабно запропонувала чекати інший автобус.Скажіть ,будь ласка ,де людяність?Чому через якихось три гривні станційного збору до людей відносяться як до бездомних собак?Де етикет,де культура?Мені дуже прикро ,що у цієї жіночки контролера багато зневаги до людей.Ми деградуємо і до європейських законів ще дуже далеко.З такими контролерами далеко не заїдеш.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром