Кіндер дав інтерв’ю газеті «Вільна думка»

23 Січня 2017, 14:32
3134

Сьогодні після апаратної наради у Ковельському міськвиконкомі спецкор волинського видання Микола Силюк поцікавився у міського голови Олега Кіндера з приводу завалених снігом доріг, на які нарікали ковельчани.

«З п’ятниці по суботу йшов сніг, який практично не прибирався. Потім вдарив мороз і воно все замерзло. Дороги були в таких якихось пагорбах. Що сталося, що ішов сніг і не прибиралося?» – спитав Микола Силюк.

«Ну не зовсім так. Саме мова йде більше за суботу. Коли в суботу підчищали, і я в себе у дворі чистив більше трьох раз, машини проходили і через 15-20 хвилин практично навіть не було видно, що вони проходили. Було прийнято рішення почекати до кінця дня. А по центрі міста, коли ми хотіли почистити, оті автомобілі, які позалишали, вони нам позаважали», – відповів Олег Кіндер (на фото Миколи Силюка).

За його словами, в процесі роботи «хотіли почистити сніг, а ковши пішли поверху», бо комунальники зробили помилку.

«Треба було на другий день просто посипати чисто сіллю і убрати. А взяли засипали піском з сіллю і получилося, що сніг почав набивати оті горбики. Оце сама велика помилка «Добробуту». Зараз посипають не піском із сіллю, а відсівом. Це такий мєлкій щебінь. І ми побачили ефект, що він не йде за кальосами, а залишається і, крім того, розбиває сам оці кучки і льод. Це перше питання. І друге. На ніч, коли він замерзає, все одно торчить. Він такий шороховатий. Потрібно… Ми зараз думаємо. Нову техніку закупили і користуватися… ми вже з поляками перемовини ведемо, щоб користуватися хімічними реагентами», – каже Олег Олексійович.

Як твердить ковельський мер, сіль із піском не дає такого ефекту.

«Якщо даємо більше солі, тоді є питання в частині того, а що ми будемо робити з асфальтовим покриттям? Сіль, крім того, що роз’їдає льод, ще роз’їдає асфальтове покриття. Чим більше даємо солі, тим більше будемо мати проблем із дорогами. Ми зараз плануємо і даже можемо навіть в цьому році попробуємо ті реагенти розсипати», – говорить Олег Кіндер.

«Тобто воно буде сипатися перед снігом і сніг практично буде танути? Це така технологія?» – перепитав Микола Силюк.

«Так. Будемо старатися. Ну те, що зробили помилку: не розчистивши – посипали, це ми вже потім побачили, що замість ефекту – ми зробили біду, тому що на ніч машини почали збивати ці кучки і за ніч воно замерзло все», – констатував спецкору «Вільної думки» міський голова. 

Коментарі
23 Січня 2017, 16:58
За таку якість роботи міський голова та всі інші причетні отримають преміальні в повному обсязі?
23 Січня 2017, 19:13
16:28 03/10/2014 7 2879 <br/>Белорусские дороги будут посыпать сахаром вместо соли<br/><br/>Эксперимент по обработки гололедицы мелассой прошел на дорогах Минска еще в прошлом году<br/><br/> <br/>Shutterstock.com<br/>9<br/>1<br/>3<br/>Москва, 3 октября - АиФ-Москва.<br/>Сахар, а именно побочный продукт при его производстве — меласса, займет место реагентов и песчано-солевых смесей на дорогах Белоруссии зимой, пишут СМИ.<br/><br/> Зимняя химия. Как пожаловаться на противогололёдные реагенты<br/>В тестовом режиме дороги обрабатывались веществом на основе мелассы в Минске еще прошлой зимой, но по словам заместителя Мингорисполкома Владимира Кухарева, ноу-хау применят и в этом году.<br/><br/>Из основных достоинств мелассы по сравнению с солью, песком и реагентами стоит отметить экологичность и отсутствие коррозии, портящей металлические части автомобилей. Сцепление колес с дорожным полотном также оказалось удовлетворительным.<br/><br/>Гендиректор ГО «Минское городское жилищное хозяйство» Владимир Ходарцевич подвердил, что зимой в минских дворах будут применять реагент на основе отходов сахарного производства. «Продукцию могут также закупать Ремавтодоры для посыпки участков улично-дорожной сети», - отметил он.<br/><br/>Отмечается, что ее вещество на основе мелассы разработали в Академии наук, а за его производство возьмется предприятие «Жилкомплект».
23 Січня 2017, 19:14
Вчіться барани у сябров
23 Січня 2017, 19:51
Будемо відвертими і скажемо чесно. Кіндер каже, що працівники Добробуту допустили помилку, тому сніг залишився на дорогах. Помилки ніякої не було. Люди, яки пропрацювали у ций сфері не один десяток років робили все правильно. Біда в іншому. На фоні тотального збілшення заробітної плати начальникам ( сягає за 20 000 грн) водіям і трактористам працювати за 2 500 грн якось не хочеться. Тому й пішло масове звільнення кадрів, які мають досвід. Дозвільнялись до того, що не стало кому їздити навіть на машині - посипальниці. начальник сам виїзджав один раз. Тому й не посипалсь дороги. Практично залишились на роботі тільки &quot;метрві душі&quot; ( читай жінки і родичі начальства, які сидять вдома і отримують заробітну плату). Ось у чому проблема.
23 Січня 2017, 20:36
міський голова визнав кореспондента газети &quot;Вільна думка&quot;. Мабуть М.Силюк більше використав свої повноважень щодо незаконних дій міського голови аніж разом взятя &quot;громрада&quot;.
23 Січня 2017, 20:55
а де можна купити цю газету, чи підписатись на доставку
23 Січня 2017, 21:34
&quot;Ну те, що зробили помилку: не розчистивши – посипали, це ми вже потім побачили, що замість ефекту – ми зробили біду&quot; - кожну зиму як вперше сніг побачили....
23 Січня 2017, 21:50
вже сміттєвий бачок для Товстиги припасений. Гаступного разу У тому бачку буде його катати Стернійчук.
23 Січня 2017, 22:31
Он мне тоже давал -интервю
23 Січня 2017, 23:47
а хто ты такой?
24 Січня 2017, 01:11
За то в інтернеті написали що ковельські комунальники мужньо справились з снвгопадом. Слуха йте вже 23 січня по місту як не можна було ходити так і досі не можна. Прийде весна саме розтане.
24 Січня 2017, 10:02
менше бухай, то й ходити зможеш. Вже давно сніг зійшов, а ти щн еігу ходиш. Може ти на Білого коника сів?
24 Січня 2017, 12:44
а яку помилку допусатив Добробут сьогодні, що тротуари посипані а дороги слизькі. Спеціально чергували сьогодні на виїзді з Добробуту. Ні одного трактора і ні отдної машини на місто не ваиїхало. Товстига, дограєшся. Підеш на зону.
24 Січня 2017, 15:28
я звик до Ваших погроз, якщо є конкретні факти - на листок паперу і в Прокуратуру чи суд, а там з'ясуєи чи піду на зону чи ні. Що ?
24 Січня 2017, 17:17
Ви недоделки ,обіжені і т.д. Поцілуйте цього Товстигу в те місце куди ви привикли цілувати.Дайте людям спокійно працювати.Якщо так переживаєте за справу не чергуйте в кущах біля Добробуту,а сядьте на трактор і покажіть які ви патріоти-бувші.Виж знаєте як це робити,одже ви &quot;бувші&quot; і &quot;обіженІ&quot;.Тільки попрацюйте тим,що залишили і невкрали бо недозволила влада.Тим і душить жаба,бо непривикли жити на реальні доходи.А бумажки то збереглися!!!!!!!!.....
24 Січня 2017, 20:06
Фактів навалом і в прокуратурі їх знають. Вся біда в тому що не хочуть приймати міри. Один тільки фіктивний конкурс по здачі ЖЕКів Вересу заслуговує на 15 років як мінімум. На все свій час. Прийде нова влада і всі ділки будуть сидіти, не переживайте.
24 Січня 2017, 21:15
а я піду свідком. у мене є аудіо і відеозаписи тих конкурсів. Це мажна назвати &quot;Аферою століття&quot;.
25 Січня 2017, 22:24
Х...ня якась. Силюк не журналіст, бо не є членом Спілки, а просто напівпсих напівтормоз. Кіндер, якщо зним спілкувався - також клоун. І газетка правильно іменується &quot;Божевільна думка&quot;. Тим, хто її плодить, палата №6 це незаслужений привілей.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром