У Ковелі двох учасників АТО переведуть в позачерговий реєстр для отримання землі

19 Січня 2020, 17:25
2952

Під головуванням депутата Ковельської міської ради Анатолія Кислюка відбулося чергове засідання комісії з розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, та членами сімей загиблих для передачі земельних ділянок безоплатно у власність.

17 січня під час роботи розглянули понад 20 звернень. Про це повідомили на сайті міської ради.

Задоволили 15 заяв про включення громадян до відповідних єдиних реєстрів учасників АТО по місту Ковель і тих, хто проживає за межами міста, для отримання наділів для житлового будівництва.

Двох учасників бойових дій, сім'ї яких мають статус багатодітних, переведуть в позачерговий реєстр. Один громадянин відмовився від виділеного наділу. Комісія також вирішила надати ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд вдові.

Депутатка міської ради поінформувала про проблеми кількох учасників АТО, які отримали дозволи на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у приватну власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в районі вулиці Зерова.

Оскільки міськрайонне управління у Ковельському районі та місті Ковель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області надало довідки із звітності з кількісного обліку земель, що це заболочені площі, люди не можуть приватизувати виділені наділи.

Після обговорення питання доручили відділу земельних ресурсів підготувати проєкт рішення на сесію міської ради щодо затвердження документації з інвентаризації території по вулці Зерова, де визначено якісний стан земельних ділянок, їх межі, розмір та склад угідь, та подати її до згаданого управління.

Після цього громадянам необхідно повторно звернутись в міськрайонне управління у Ковельському районі та місті Ковель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області за отриманням нових довідок.

До складу комісії включили двох нових членів, представників громадських організацій «Айдар для інвалідів війни, Збройних Сил та УБД в Волинській області» та міськрайонного підрозділу Всеукраїнської спілки «Побратими України» учасників бойових дій в зоні АТО, відповідно до звернень цих осередків.



Коментарі
20 Січня 2020, 00:29
Хто не захищав Україну, тому роздали за гарні очі найкращі земельні ділянки. А хто воював, хто життя віддав, тим (чи їх близьким родичам) то дадуть шмат торф'яного болота, то пересунуит з однієї черги на іншу...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром