Як у Ковелі відзначили День Соборності України

23 Січня 2020, 11:00
День Соборності України 2100
День Соборності України

У Народному домі «Просвіта» відбувся урочистий захід з нагоди Дня Соборності України.

Про це інформує Ковельська міська рада.

22 січня 1919 року Західноукраїнська та Українська народні республіки об'єдналися і підписали Акт злуки. Саме цій даті судилося навічно закарбуватися в історії нашої держави та стати національним святом – Днем Соборності.  Через майже 70 років потужний сплеск національної свідомості повторився. У 1990-у «живий ланцюг» з’єднав Київ та Львів. 

У Ковелі програму з нагоди Дня Соборності розпочали маленька і доросла ковельчанки, які уособлювали Україну. У своїх промовах вони закликали усіх до єднання і порозуміння заради своєї країни. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто поліг за незалежність і територіальну цілісність держави. Від учасників зібрання  покладені квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України.

На сцені виступили кращі колективи міста. Серед них – народна аматорська хорова капела, народний аматорський ансамбль народної музики «Награш», гурт «Колорит», тріо у складі Жанни Будкової, Поліни Панюс та Світлани Осокіної, народний художній хореографічний колектив «Барвінок», дитяча студія народного танцю «Дзвіночок», солісти Роман Морозов, Олександр Шевчук, Анастасія Смаль.

У концерті взяв участь також хор церкви Преображення Господнього.

 











 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024