У селі Дубове хочуть встановити дитячий майданчик і камери спостереження

25 Січня 2020, 18:00
Дитячий майданчик в Одесі 4140
Дитячий майданчик в Одесі

Голова Дубівської громади Роман Троцюк закликав жителів села Дубове разом зробити відпочинкову зону.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Іноді чути нарікання, що в селі немає куди подітися молоді, немає місця для відпочинку маленьким діткам. На даний час не використовується площа, яка знаходиться з тильної сторони приміщення будинку культури. Розміри площі сягають 39х57 метрів. На даній території пропоную створити парково-відпочинкову зону, на якій ватро висадити декоративні дерева, встановити дитячі майданчики, місця для відпочинку молоді та дорослого населення, а також громадську вбиральню», – написав Роман Троцюк у дописі.

Очільник громади нарікає, що великою проблемою є низька культур жителів села, оскількм зараз біля будинку культури полюбляють вживати алкогольні напої, розкидати недопалки від цигарок та пляшки. Тому працівники Центру культури та дозвілля змушені постійно проводити прибирання.

Але і для цієї проблеми у громаді шукають вихід. Втілюючи у 2019 році проєкт з внутрішнього ремонту в Дубівській школі тут передбачили встановлення 16 камер спостереження, встановлення пожежної та охоронної сигналізації. Незабаром камери будуть встановлені. Також у 2019 році Дубівську школу під'єднали до мережі Інтернет з гарантованою швидкістю 100 Мбіт/с. Встановлення камер спостереження та підключення їх до мережі Інтернет дасть можливість спостерігати за всією територією (дитячий садочок, всередині приміщення школи, територія школи, територія навколо будинку культури, спортивні споруди, а також і майбутня відпочинкова зона) не тільки жителям, а й поліції. Вся інформація з камер буде доступною, як онлайн так і в записі, що дозволить виявити порушників.

Роман Троцюк поділився планом, що потрібно зробити, аби у селі біля будинку культури з'явилася гарна відпочинкова зона

«Звісно ми в вузькому колі можемо обговорити, якою буде ця зона та шукати шляхи його реалізації. Але на мою думку це буде неправильно, адже обмежена кількість людей не зможе врахувати всі ваші побажання. Пропоную долучитися жителям села Дубове до обговорення даної теми. Перебуваючи в різних містах, країнах я постійно фотографую елементи які мені сподобалися. Можливо ще хтось жителів робить так само. Тому при обговоренні пропонуйте елементи відпочинкової зони, які ви бачили і вони Вам сподобалися.

Для реалізації даного проекту пропоную такі дії:
- Спочатку обговорити в соціальних мережах
- Створити робочу групу з напрацювання (планування) реалізації проекту (до групи будуть включені всі бажаючі)
- Вивчити шляхи реалізації даного проекту
- Шукати фінансування для проєкту
- Реалізувати проект», – зазначив очільник громади.

Для фінансування цього проєкту Роман Троцюк запропонував використати акцизний податок від продажу тютюнових та алкогольних напоїв.

«Кошти сплачені в селі Дубове можливо буде спрямувати на реалізацію даного проекту. Для прикладу в 2019 році сума по селі Дубове була 50 000 гривень. Якщо ми будемо регулярно вимагати, щоб нам друкували касовий чек то сума буде значно більшою. А купуючи дані вироби в своєму населеному пункті ви не тільки підтримаєте наших підприємців, а й при прозорій їх роботі збільшите суму для реалізації даного соціального проекту. Одним з шляхів фінансування проекту є спонсорська допомога. Також є такий шлях як написання проектів на гранти, конкурси громадських ініціатив, громади, області. Даними джерелами не варто нехтувати, як кажуть «З миру по нитці – голому сорочка», – написав Роман Троцюк.

Аналогічно він пропонує діяти і в інших наших населених пунктах Дубівської громади.

Читайте також: Як у Вербці будують новий корпус школи

Коментарі
25 Січня 2020, 21:21
Тож нехай відпочивають на майданчику біля ставка. Там все вдалося таким гарним! Дитячий майданчик потрібен в кожному селі. І обовязково, щоб була пісочниця для Роми-космоса!
25 Січня 2020, 21:50
Пропагуєш легальне споювання населення,Романе?
26 Січня 2020, 01:37
Тютюнові вироби та спиртні напої в великих кількостях є зло для жителів. Я не пропагую вживання, в пропоную надходження від продажу даних продуктів направити на соціальні проекти. Я пропоную направити такі кошти не тільки для соціальних проектів в село Дубове, а й в інші населені. На які проекти повинні визначити самі жителі. Дитячий майданчик в селі Дубове моя ідея, але можливо мешканці села матимуть інші думки щодо проекту. Я погоджусь з думкою більшості.<br/>Пропоную прочитати допис в оригіналі на моїй сторінці в ФБ за посиланням<br/>https://www.facebook.com/100016431197852/posts/584739392083762/<br/>В дописі також проведено аналіз сплати акцизного податку різними підприємцями в населених пунктах громади.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024