Потрібно було прибрати Кіндера, – депутат облради розповів про конфлікт у «Батьківщині»

26 Січня 2017, 16:06
2485

Депутат обласної ради, аграрій Андрій Турак розповів про стан справ у «Батьківщині», а також про конфлікт із Олегом Кіндером.

Інтерв’ю з обранцем громади опублікувало ділове видання Конкурент.

Зокрема Турак розповів деталі обрання голови Волиньради та роль «Батьківщини» у голосуванні.

«Коли нас обрали депутатами і ми створили фракцію, постало питання, яку політичну силу будемо підтримувати та за кого віддамо голоси на виборах голови обласної ради. Кіндер нас в цьому переконував, і все йшло до того, що раду мав очолити Бондар Володимир Налькович.

Ми до останнього думали, яке ухвалити рішення. Вже напередодні першої сесії знову зібралися усією фракцією, до нас завітали Бондар та Гунчик (Володимир Гунчик – голова Волинської ОДА) – і ніби вдалося про все домовитися. Наголошу, що цю роботу організовував Кіндер: певно, йому хтось доручив вмовити депутатів голосувати за Нальковича.

Перед сесією нас попередили, що потрібно прийти за дві години до початку засідання, оскільки з Києва приїде посланець від Тимошенко – Віктор Олійник, який зараз крутиться біля центральних органів партії, а раніше був керівником волинського осередку. На тих зборах Олійник чітко сказав: «Ви голосуєте за Палицю», підкресливши, що це наказ, виконання якого буде суворо контролюватися. Вказівку ми виконали. Щоправда, з 12 депутатів за Палицю віддали голос лише 11. Нам досі невідомо, хто не виконав доручення.

Потім ми обирали голову фракції і Кіндер як очільник осередку запропонував кандидатуру Валентини Касарди. Ми погодилися. На наступну сесію вона принесла список порядку денного і без будь-яких обговорень почала показувати нам, як потрібно голосувати щодо всіх винесених питаннях, бо так вирішило бюро та Кіндер.

Звісно, що після цього інциденту поміняли керівника фракції. Ба більше, ми сказали Кіндеру, що він не може сидіти в Ковелі і вказувати нам, депутатам, як потрібно голосувати з певних питань. От тоді і виник цей конфлікт. Пізніше він ініціював наше («антикіндерівської» групи з 9 депутатів, – К) виключення з партії, ставлячи нам у вину зміщення з посади Касарди та підтримку створення «Волиньприродресурсу», проти якого він виступає. Ну а далі вже взагалі говорили, що нас позбавлять мандатів», – повідав Турак.

Щодо конфлікту депутати Волиньради звернулися до Юлії Тимошенко, проте реакції, за словами Андрія Турака, не було.

«12 депутатів поїхали до Києва, де нас прийняв Іван Кириленко. Він вислухав усі позиції і доручив голові обласного осередку з нами помиритися. Я йому сказав, що це нереально, оскільки Кіндер власні амбіції ставить вище усього іншого та вважає себе головним. От на цьому все і заморозилося.

«Верхи» допустили дуже велику помилку. Потрібно було зробити одне: прибрати Кіндера. Яка вам різниця? Чому він для вас такий дорогий? Чому не можна було провести нормальну, демократичну конференцію та обрати таким чином керівника. Ні, приїхав Олійник, виставив кандидатуру Олега Олексійовича і сказав, що головою повинен бути він. От Кіндер собі і подумав, що тепер буде царем для депутатів», – розповів обранець громади.

Коментарі
26 Січня 2017, 18:54
всі ви там проститутки, як влада міняється так і в іншу партію біжите, кіндер же бют не міняв. так що скоріш вас всіх наженуть з депутатів ніж кіндера спишуть.
26 Січня 2017, 20:08
Можливо він і не настільки розумний мер але легітимний
26 Січня 2017, 21:54
Перетворили країну в балаган
26 Січня 2017, 23:10
Шо сабаки, хотіли Кіндера з'їсти, а получилось шо подавились. Ви ж мозгами обділені!
27 Січня 2017, 00:01
ІЙ ШО Я НАРОБИЛА НА ЛЯХОВСЬКУ СРАКУ КІНДЕРКА ПОСАДИЛА
27 Січня 2017, 22:38
Кіндера не трогать
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром