Школярі Дубівської школи за півтора року зібрали більше 16 кілограмів батарейок

26 Січня 2020, 13:00
Школярі Дубівської школи за півтора року зібрали більше 16 кілограмів батарейок 3187
Школярі Дубівської школи за півтора року зібрали більше 16 кілограмів батарейок

У Дубівській школі поділилися досвідом сортування використаних батарейок.

Про це навчальний заклад розповів на своїй сторінці у Facebook.

Ідея сортування сміття серед лідерів учнівського врядування Дубівської опорної школи виникла ще влітку 2018 року. На старті цього екопроєкту вирішили в приміщенні школи встановити ємності для роздільного способу сортування сміття. За зароблені від реалізації власної бізнес-ідеї кошти придбали екосмітники для збору паперу, ПЕТ-пляшок та ємність для відпрацьованих батарейок.

Знаючи про шкідливий вплив батарейок на довкілля, вже за півтора року учні назбирали їх аж 16,5 кг.

«Але основною проблемою стало те, що з ними робити далі, адже в Україні заводів по переробці батарейок немає. І де гарантія, що з пунктів збору вони потраплять не на смітники, а на переробку? Адже, вона чимало коштує. В грудні ми дізналися, що громадська організація «Батарейки, здавайтеся» надихнула імпортерів профінансувати переробку батарейок, яка відбуватиметься на заводі GreenWEEE в Румунії. Це вперше, коли зібрані в торговельних мережах України батарейки потраплять на реальну переробку», – поділилися проблемою у школі.

Збір батарейок в торговельному центрі «Епіцентр» відбувається в рамках кампанії «Звірята гарантують переробку». Учні школи Софія Литвин та Назар Карпук разом з сільським головою відвезли зібрані батарейки в торговельний центр і отримали підтвердження того, що вони дійсно будуть відправлені на переробку. 

 



 

Коментарі
26 Січня 2020, 18:29
Раніше збирали марки, тепер - батарейки...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024