За півтора дня більше півсотні ковельчан потрапили до лікарні через грип

03 Лютого 2020, 11:07
Грип / Фото ілюстративне 4054
Грип / Фото ілюстративне

Понад п’ятдесят хворих на грип дітей та дорослих госпіталізували у Ковелі всього за півтора дня.

3 лютого на апаратній нараді у виконкомі Ковельської міської ради начальник управління освіти Віктор Бичковський доповів, що по грипу його підлеглі моніторять ситуацію разом із медициною і «в принципі такої ситуації у нас немає, тобто ми ще не досягли того порогу…».

«Віктор Васильович, застереження. Я вчора спілкувався з головним лікарем Самчуком. Лідія Анатоліївна, за півтора дня більше п’ятдесяти дітей і не тільки дітей положили в лікарню. Давайте тут сьогодні мені, щоб до обіду ви промоніторили і могли сказати, тому що ви зранку зараз побачите скільки дітей сьогодні буде. І якщо є якийсь такий момент, що ну от чуть-чуть не дотягуємо. Що не дотягуємо? Відсотки?» – зауважив міський голова Олег Кіндер, згадавши начальницю відділу охорони здоров’я Лідію Жолінську.

Віктор Бичковський сказав, що «ми ці рішення приймаємо паралельно, тобто медицина надає нам рекомендації».

«Ми, то таке питання. Якщо в принципі є потреба десь трошки зупинитися, можливо це будемо робити. Але, думаю, що сьогодні побачимо по ситуації, тим більше погодні умови не ті, що десь трошки зупинили цей процес. Ну в усякому разі побачимо. «Восьма» і «дванадцята» школа вийшли, а далі моніторимо», – мовив головний освітянин міста.

Як заявив Олег Кіндер, у Луцьку на карантин закрили абсолютно всі навчальні заклади, а погода сьогодні сприяє тому, щоб цей вірус швидше передавався.

Читайте також: На Волині побільшало хворих на грип та ГРВІ

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024