Голова гаражного кооперативу має відшкодувати за незаконно зрізані дуби

31 Січня 2017, 11:37
4506

Десять дубів на території гаражного кооперативу «Машинобудівельник», що у Ковелі на вулиці Варшавській, самовільно, без дозволу екологічної інспекції та відповідного рішення міської ради, знищили перед виборами – восени 2015 року.

За півроку до цього вандалізму екологи встановили: «дерева породи дуб знаходяться в задовільному стані і, згідно проекту планування та забудови гаражного масиву «Машинобудівельник», на місці росту дубів передбачена зелена зона для відпочинку членів даного кооперативу». Комісія прийшла до висновку про недоцільність знесення цих насаджень. Отож, тоді не дали ампутувати зелені «легені» масиву. Чому ж вирішили зігнорувати заборону екологів?

Мешканці мікрорайону «Сільмаш» забили на сполох, повідомили про факт також і наших журналістів, які побували на місці події та поспілкувалися з ковельчанами, які мають тут свої гаражі.

«Командував тут пан Савіцькій. Ігор Юрійович, чи Юрій Ігорович? Точно не помню [голова гаражного кооперативу «Машинобудівельник» Ігор Савицький, – ред.]. Ми писали заяви по цим дубам, бо їх гілки на гаражі вже позавалювали. Як сильний вітер, то все летіло-падало на гаражі. А по поводу тих інших, то Савіцькій зробив так, що як нам, учасникам бойових дій, мають виділити оці участкі. Як воно буде по-суті? Він, голова кооперативу, сьогодні приїжджав, казав, що документи всі подав», – розповідав один із власників гаражів.

Співрозмовники погодились з тим, що під маркою потреб для учасників АТО хтось зухвало «підгріб» на деревину більше десятка красенів-дубів, а потім ті «різуни» та місцева влада будуть виправдовуватись: то ж для «атошників» стараємось!

Під час журналістського розслідування з’ясувався дуже неприємний факт, про який йшлося у публікації «Викрадені у Ковелі дуби «знайшлися» на фірмі Кіндера».

За даними, що оприлюднили ковельські журналісти, Державна екологічна інспекція у Волинській області провела перевірку та підтвердила факт незаконного знесення дерев. Загальна сума збитків становить майже 40 тисяч гривень. Начальник цієї інспекції Олександр Ткачук офіційно направив начальнику Ковельського міського відділу УМВС України полковнику міліції Івану Тусю матеріали перевірки для вжиття заходів та встановлення винних осіб.

Варто зазначити, що вранці 1 жовтня 2015 року із заявою про вчинення злочину до чергової частини відділу внутрішніх справ звернувся і тодішній депутат Ковельської міської ради В’ячеслав Шава. Слідчий міліції відразу ж відкрив кримінальне провадження, але невдовзі слідство «задубіло»

16 лютого 2016 року Державною екологічною інспекцією було винесено постанову про накладення на голову гаражного кооперативу Ігоря Савицького адміністративного стягнення, згідно якої він визнаний винним у вчиненні правопорушення, а саме знищенні зелених насаджень – 10 сироростучих дерев породи дуб, з діаметром пнів від 46 до 68 см. Виконуючи цю постанову, наступного ж дня, тобто 17 лютого, Ігор Савицький сплатив накладений на нього штраф в розмірі 170 гривень, що підтверджується квитанцією.

Державна екологічна інспекція звернулася із позовом до пана Савицького про відшкодування шкоди, завданої знищенням дерев, яка складає 37100 гривень. І хоча відповідач в судове засідання не з’явився та не подав доказів, які заперечують вказаний розрахунок, головуючий суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк заявлений позов задовольнив повністю. Крім вищезазначеної суми, Ігор Савицький має також сплатити Державній екологічній інспекції понесені судові витрати в сумі 1378 гривень.

Коментарі
31 Січня 2017, 16:19
Ці гроші вкраде і заплатить Кіндер з міського бюджетуі все буде шито-крито, бо дуби вже давно оприходувані за більш цікавішу ціну і ніхто нічого не втратить крім громади.
31 Січня 2017, 16:40
а рещта грошей де
31 Січня 2017, 16:53
А хіба не задокументовано факт появи назваих дубів на пилорамі Геника?
31 Січня 2017, 17:00
Геника не чіпайте
31 Січня 2017, 17:55
З кінця 2016 початку 2017 року в районі Сільмашу орудує банда комунального підпиємства Добробут, яка нищить дерева в селещі машинобудівників. Командує цією бандою комунальних алкоголіків 60майстриня, яка не говорить хто вона така ,хто їй дозволив різати дерева. Веде себе ця жінка вкрай агресивно. Від рук цих нелюдів постраждали майже всі дерева Сільмашу.Це район козацьких забав. Вирізка продовжується по сей день, Там раніше влітку був гарний тіньок, зараз буде палити сонце. Варвари почали вже різати дерева біля будинку №10 по вул Відродження але там люди їх звідти шогунули. І от хочеться спитати в нашої екологічної інспекції, чи хтось нелюдам давав дозвіл нищити дерева на Сільмаші, бо як на мене то хтось за це має нести відповідальність.
31 Січня 2017, 19:36
ця майстриня - бувший головний інженер РЖКП-2, яку вже давно потрібно було б посадити за грати.
31 Січня 2017, 20:38
Ха ха не той спіляв, жаба задушила Кіндермана
31 Січня 2017, 20:45
А ворюга рибачок під масовкою водоканала вирізав цілу плантацію дерев біля школи #7 і вкрав все собі ,то нормально.
31 Січня 2017, 21:09
То поцілуйте пні
31 Січня 2017, 21:24
Ми всі повинні знати, що деоева ліси ріки, озера, земля, належить громаді. І це все ми повинні берегти , як зіницю ока для наших нащадків. І дбати щоб ніхто не зазіхав на те ,що дав нам Бог. А якщо порушив Божий закон відповідай .Найвища міра покарання не дивлячись яку посаду займаеш.
31 Січня 2017, 21:46
Прочитав статтю, Прочитав коментарі, По-моєму в міської влади з'явився новий лозунг "ВРЕЖЕМ ДУБА РАНЬШЕ СРОКА!"
31 Січня 2017, 22:09
РЕСПЕКТ!!!
10 Лютого 2017, 15:28
Свята наївність!!! Вакханалія з деревами у Ковелі продовжується протягом двох термінів мерства "Кіндера-сюрприза" .Перша спроба на перевірку громадянської свідомотсті ковельської громади відбулась , коли порізали дерева на березі Турії міського пляжу ,де тепер чагарник заріс і розподілені земельні ділянки, усе замялось і забулось.Пізніше взялись за кладовище на вулиці Володимирській ,порізали усі липи довкола,акації,попідрізали гілячки дубам , щоб була причина пізніше зрізати ,мовлям дбаємо про те ,щоб не поломали памятники , а насправді банальна жадоба наживи.Згодом темні сили порізали дерева довкола бувшого аеродрому , одне гілля лишилось.Тепер ріжуть вільхи,дубочки у місцях де під виглядом землевпорядкування ,а банально просто нагло відрізають у мешканців міста земельні ділянки , особливо де є хороші деревця , вимощують за рахунок державної казни , та розподіляють їх між "своїми" синами ,зятями ,дочками та іншими квочками , марно думаєте ,що то учасникам АТО.Тут своя бухгалтерія , одним словом велика комерція.А задіяні у цьому мер-брат мера з пилорамою- ЖЕКИ-фірми перевізники пісочку , котрі відкат кладуть мерові на бочку.А куди ж дивиться депутатський корпус міськради ? А внікуди .Доречі, попередній склад депутатського корпусу ,взагалі повиділяв сам собі землицю на бережку неподалік Турії , державні мужі, їм треба ,важно працюють на громаду.Ось такий каламбурчик виходе. Питання лишається одне ,куди ж той прокурорський нагляд спостерігає?Екологічна інспекція де?..Думай громадо,думай!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024