У Ковелі відбувся тренінг «Ми за життя без насильства»

05 Лютого 2020, 16:21
У Ковелі відбувся тренінг «Ми за життя без насильства» 1222
У Ковелі відбувся тренінг «Ми за життя без насильства»

У Ковелі відбувся мотиваційно-профілактичний тренінг «Ми за життя без насильства» для осіб молодіжного віку, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Тренінг відбувся 4 лютого на базі Ковельського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації».

Чи можна протидіяти насильству у сім’ї? Чи знаємо ми що називати конфліктом, а що, власне, є насильством? Хто може надати допомогу? Що має робити держава? Ці та багато інших питань піднімалися під час тренінгу. Фахівець звернула увагу присутніх на заходи та засоби впливу, які можуть бути застосовані до кривдника. Адже домашнє насильство — це порушення прав людини і злочин, який передбачає різне покарання. Кривдника можуть притягнути до адміністративної, цивільно-правової та кримінальної відповідальності.

Тетяна Поремчук зауважила, що домашнє насильство існує у всіх без винятку соціальних групах, з ним стикаються незалежно від рівня доходів, освіти й становища. Воно не є приватною чи сімейною справою, а – суспільною проблемою, яка вимагає ефективних дій з боку держави та надійного захисту постраждалої особи.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024