Ковельським батькам нагадали про важливість вакцинації дітей

08 Лютого 2020, 17:00
Вакцинація / Фото ілюстративне 1745
Вакцинація / Фото ілюстративне

Ковельські освітяни та медики вкотре нагадали батькам про важливість вакцинації проти кору та дифтерії.

Про це інформує Ковельська міська рада.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки в Україні вже третій рік поспіль продовжується епідемічний підйом захворюваності на кір. Головна причина – низьке охоплення профілактичними щепленнями дитячого населення в попередні роки. Беручи до уваги таку ситуацію, ризик виникнення спалаху цієї хвороби та дифтерії залишається надвисоким (і серед дорослого населення також).

Відповідно до Закону України «Про захист населення  від інфекційних хвороб», а саме ст.15 «Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах»: «Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється».

Ковельські педагоги та медичні працівники постійно ведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з батьками. Наголошують, що єдиним ефективним засобом впливу на рівень захворюваності на кір є формування колективного імунітету, тобто вакцинація має сягати 95 відсотків Для цього необхідно проводити щеплення за відповідним календарем.

Варто зазначити, що надолужити пропущені щеплення в закладах охорони здоров’я за місцем проживання можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику.

«У Ковелі налагоджена спільна та злагоджена робота освітян та медиків, спрямована на імунізацію дитячого населення. Відповідальні посадовці докладають зусиль, аби створити у школах безпечне освітнє середовище. Батьки ж мають подбати про здоров’я своїх дітей, зробивши щеплення проти кору та дифтерії як єдиного ефективного засобу профілактики цих інфекційних хвороб», – зазначили у міськраді.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром