Біля Ковеля затримали рибних браконьєрів

18 Лютого 2020, 17:45
2807

У період з 10 по 17 лютого державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 29 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Склали 15 протоколів за порушення правил рибальства, сім – за грубі порушення та один – продаж заборонених знарядь лову.  Про це інформує пресслужба рибоохоронного патруля у Волинській області.

Оформили шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 14 одиниць заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено три кілограми водних біоресурсів та шість одиниць заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 748 гривень Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 785 гривень», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Так, з 11 по 14 лютого державні інспектори Волинського рибопатруля здійснили рибоохоронний рейд водоймами Старовижівського та Ковельського районів Волинської області.

11 лютого зафіксовали два порушення правил рибальства. Інцидент стався на Ковельському водосховищі, поблизу міста Ковель. Викрили двох громадян, що знаходилися поблизу водойми з забороненими знаряддями, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів, які не передбачені Правилами рибальства -– трьома «екранами». Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства.

14 лютого під час рибоохоронної роботи на озері Синове Старовижівського району знайшли безхазяйне майно. Вилучили три риболовецькі сітки. У сітках знаходились водні біоресурси: 35 екземлярів карасів. Рибу у живому стані повернули у природне середовище. Склали відповідні акти.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр карася сріблястого становить 17 гривень

 

Коментарі
18 Лютого 2020, 19:57
як може бути на Ковельському водосховищі поблизу міста Ковель? А водосховище Ковельське де? не в Ковелі. Це лажа якась.
19 Лютого 2020, 00:33
Молодці! Честь і хвала за таку роботу! Такі рейди потрібно проводити щоденно, особливо на озерах Старовижівського району (оз.Пісочне, Синово, Глухи). Там повна анархія!!!!!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024