Ковель і польська Ленчна будуть співпрацювати у сфері туризму та історії

22 Лютого 2020, 15:00
Олег Кіндер і Лєшек Влодарскі 1441
Олег Кіндер і Лєшек Влодарскі

Ковельська делегація побувала з робочим візитом у Ленчні.

Про це інформує Ковельська міська рада.

Ковель разом з цим польським містом виграв міжнародний проєкт «Спільна спадщина – спільна ідентичність» в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».

Аби розпочати його реалізацію, міста повинні виконати ряд умов, підготувати документацію. Під час цієї зустрічі підписали партнерську угоду, де прописані усі зобов’язання сторін, які стосуються подальшої роботи.

Міський голова Олег Кіндер висловив надію, що такі спільні успіхи сприяють зміцненню дружніх та партнерських відносин між громадами.

Міста уже мають успішний досвід, адже реалізували не один проєкт разом. Серед них «Ленчна і Ковель – прикордонні міста двох традицій і культур». Тоді до різноманітних творчих та мистецьких заходів по обидва боки Бугу долучились понад 400 учасників.

Бурмістр Ленчни Лєшек Влодарскі зазначив, що Ковель є хорошим і надійним партнером. І вони готові до подальшого співробітництва та написання нових проєктів, які будуть цікавими для розвитку обох міст.

Сторони узгодили фінансові та організаційні моменти. Фінансове забезпечення проєкту «Спільна спадщина – спільна ідентичність» скаладає понад 60 тисяч євро. ЦІ кошти витратять на відкриття туристичних маршрутів та запровадження нових рубрик на вебсайтах, де кожен зможе ознайомитись з їх мапами та пам’ятками архітектури і визначними місцями. Також у перспективі – створення презентаційних фільмів про Ковель та Ленчну.

Під час впровадження проєкту планують провести конференції та зустрічі, де учасники будуть ділитись досвідом та результатами роботи.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024