У Ковелі ще три школи приєднаються до проєкту з сортування сміття

23 Лютого 2020, 10:58
«Україна без сміття» 2329
«Україна без сміття»

У Ковелі освітній екологічний проєкт «Україна без сміття» збільшить коло учасників.

Про це інформує Ковельська міська рада.

У 2019 році у Ковелі на базі міської гімназії імені Олени Пчілки і школи № 10 втілили освітній екологічний проєкт «Україна без сміття». У нинішньому році ще три навчальних заклади доєднаються до цієї програми — СШ №3, НВК №11, ЗЗСО №12.

Основне завдання проєкту полягає в навчанні школярів правильно сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні рештки. Він фінансується з міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Як виконують проєкт у міській гімназії та який від нього отримали ефект розповіла директор закладу Олена Вальчук. Вона зазначила, що учні і педагоги разом опановують правила розподілу стіття. Це досить копітка і щоденна робота. Втім, дуже корисна. Гімназисти побували у Польщі, Туреччині, зустрічали у себе однолітків з цих країн. При цьому вони неодмінно обговорюють екологічну тему, діляться досвідом, вчаться один в одного.

У гімназії цей проєкт дав поштовх до реалізації інших програм. Зокрема, у закладі зайнялись виготовленням екосумок.

Олена Іванівна каже, що діти уже запроваджують кампанію щодо збереження водних ресурсів, електроенергії. А ще вони вирішили долучитись до всесвітнього марафону «Посади дерево».

Головна спеціалістка відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич розповіла, що на наступному тижні проєкт стартує ще в трьох закладах. Вони уже отримали сортувальні набори початківця, які складаються з трьох контейнерів. Виділені кошти на оплату навчальних лекцій для школярів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром