Ковельчан закликають долучитися до відновлення лісів

28 Лютого 2020, 10:19
Волинян закликають долучитися до відновлення лісів 1251
Волинян закликають долучитися до відновлення лісів

Міністерство енергетики та захисту довкілля спільно з  Державним агентством лісових ресурсів започатковують нову Всеукраїнську акцію «Відновлюємо ліси разом».

Про це йдеться на сайті Волинського ОУМЛГ.

У рамках Акції відбудеться два безпрецедентних заходи:

1.  21 березня, у Міжнародний день лісів, планують висадити 5 мільйонів дерев.

2. Тижневий Марафон садіння лісу. Протягом тижня, з 21 до 29 березня, у рамках Акції висадять щонайменше 10 мільйонів дерев.

Кожен охочий  зможе безпосередньо в лісі, прослухавши  короткий інструктаж від професійних лісівників, висадити одно-дворічні саджанці за допомогою спеціального обладнання.

«Запрошуємо громадян України, учнівську та студентську молодь, представників інститутів громадського суспільства, органів влади, засобів масової інформації, державних установ та організацій, бізнесових структур долучатися до Акції «Відновлюємо ліси разом», – кажуть організатори марафону.

Метою акції є відновлення українських лісів, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в країні, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

До слова, список місць на Волині, де буде проводитися ця акція, опублікують пізніше.


 

Коментарі
28 Лютого 2020, 21:35
А хто повинен слідкувати за чистотою в лісах і карати винних ? Всі узлісся захаращені горами сміття, в ліс гидко зайти. "Відпочивальники" -свині лишають після себе купи пластику, скла, іт.д. і нікому до того немає діла. Без належного контролю наших людей не перевиховаєш,будуть палити ліси і смітити.
28 Лютого 2020, 22:57
Все правильно. Одні крадуть, вивозять за кордон. набивають грішми кишені, а ви дурні садіть
03 Березня 2020, 14:09
Наші ліси-наші легені, величезна база невичерпних багатств. І це прекрасний бізнес для держави. Вирубуйте, торгуйте на державному рівні, але ж постійно поновлюйте, насаджуйте більше, ніж рубаєте. І тоді нікому не буде шкоди-ні людям, ні екології. А же мабуть потрібно серйозніше взятися за цю проблему, збільшити чисельність лісівників, можливо навіть створити лісову охорону, належним чином доглядати ліси: проорювати просіки, окроплювати, як колись, від шкідників, прорубувати хащі і. т.п.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024