Ковельський мер розповів, як дізнався про звільнення Олега Самчука

29 Лютого 2020, 15:00
Олег Кіндер і Олег Самчук 4909 Джерело: Ковельська міська рада
Олег Кіндер і Олег Самчук

Міський голова Олег Кіндер розповів, коли і як дізнався про рішення колишнього головного лікаря Олега Самчука покинути Ковельське МТМО.

Про це він розповів на 63 сесії Ковельської міської ради, – пише «ПроКовель».

 «Я, як міський голова, був поставлений перед фактом переходу головного лікаря на Львів у 8 годині вечора. Він був у мене вдома і сказав, що завтра на 10 годину мене представляють у Львові. Тобто, аби ця розмова була набагато раніше, хоча він вів ці перемовини. Зрозуміло, таке рішення так не приймається і з-за чого є момент відповідальності тієї людини, яка на сьогодні, абсолютно будемо говорити не впливає вже на ситуацію. Все. Він розрахований по заяві. Є розпорядження про виконуючу обов’язки», – розпочав Олег Кіндер.

Міський голова визнав, що протягом трьох наступних днів після звільнення головного лікаря комунального некомерційного підприємства Ковельського МТМО Олега Смчука, він мав скликати позачергову сесію, а депутати – визначитися з конкурсною комісією на зайняття посади. Втім, цього не сталося, оскільки, за словами мера, його увагу на той момент ще й відволік народний депутат України Степан Івахів.    

«Мені перетелефонував народний депутат України Степан Петрович Івахів і сказав: «Мені тільки що телефонував пан Самчук і з рішенням вертається назад у Ковель». Я кажу: «Коли?». «Вже». Тобто чого за ті три дні я не проводив сесію, бо я не можу зрозуміти, що відбувається в лікарні. Тобто пройшов час. Сам Самчук до мене не звернувся і вже ми три дні втратили і в мене не було ніякого виходу. Не відтягуючи цей процес в частині фінансування, власне і було прийнято розпорядження саме мною по створенню комісії і об’явленню конкурсу. Я свої перевищив повноваження. Ви сьогодні своїм рішенням затвердили розпорядження. Воно все законно», – виправдовувався головуючий.

«У мене є такий гарний аргумент: в частині законності чи незаконності рішення. Як нас пан Садовий за три дні зробив. Комунального закладу «Клінічна лікарня швидкої допомоги» Львову головним лікарем поставив Самчука. Якби це було незаконним в частині розпорядження міського голови, його вже б оскаржували п’ять раз», – вступився за мера депутат від «Батьківщини» Юрій Оксенюк.

Головуючий відразу ж недвозначно відреагував на слова однопартійця: «А як його за три дні призначили? Законно все? Правильно?».

Зрештою щодо розгляду питання «Про затвердження складу постійної діючої конкурсної комісії», Олег Кіндер пообіцяв скликати позачергову сесію на наступному тижні. 

Нагадаємо, раніше Район.Ковель повідомляв, що 11 лютого колишній гоолвний лікар Олег Самчук залишив Ковельське МТМО і очолив Львівську лікарню швидкої допомоги. Після цього стало відомо, що тимчасовою керівницею стала Людмила Івахнюк.

Читайте також: До комісії, яка обере нового керівника Ковельського МТМО, увійдуть 6 осіб

Коментарі
29 Лютого 2020, 18:39
ще нехай скаже що в перший раз почув, що памідориха розікрала ЖЕК тільки тоді, коли її в офісі поклали мордою до підлоги
29 Лютого 2020, 21:06
Видно сайт загнивати почав раз Самчука згадали
29 Лютого 2020, 23:37
Повний хаос, він так викладає свою думку, що викликає сумнів в його психічному здоров'ї.
29 Лютого 2020, 23:51
мразі воні в африці і лугандонії мразі
01 Березня 2020, 13:10
Можеш про памідориху детальніше? Коли, хто, де і за що заставив її нюхати підлогу?..
02 Березня 2020, 16:43
запитай у памідорихи. вона тобі детально све розкаже
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024